Polis darp edip terör propagandası yapan 7 öğrenci tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 20:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak ve bir polisi darp etmek iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 7'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Sarçam ilçesinde bulunan Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde meydana geldi. İddiaya göre "terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi Üniversite" yapılanması içinde faaliyet gösteren öğrencilerin 26 Nisan 2011 tarihinde Tunceli'de güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan silahlı çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto etmek amacıyla üniversitede bir araya geldiği belirlendi.

Bu grup, Çukurova Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bahar şenliklerine alternatif olarak, Muğla'da 2009 yılında ölen öğrenci Şerzan Kurt adına, "Şerzan Kurt Alternatif Bahar Şenlikleri" adı altında Çukurova Üniversitesi R-1 derslikleri önünde etkinlik düzenledi. Bu etkinlik sırasında görevli polis memurlarına saldıran öğrenciler, darp ettikleri bir polisin elinde bulunan cep telefonunu da gasp etti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, "Teknik cihazlarla alınan görüntülerin yapılan incelemesi" sonucu eyleme katıldıkları ve polis memurlarına saldırdıkları tespit edilen zanlılara yönelik operasyon başlatıldı.

Yapılan operasyonda, olaylara karıştıkları belirlenen 2'si bayan A. Y, Ç. Ç, M. G, M. E, S. D, F. D, S. B, B. Y, E. E, E. I, C. B, S. A, H. K. ve N. A. isimli 14 kişi gözaltına alındı.

Sorgulamalarının ardından "bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak ve görev başındaki polisi darp etmek" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan A. Y, M. G, F. D, B. Y, E. E, C. B. ve M. E. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber