Memurlara seyyanen zam vermeye hazırlanan hükümet, en düşük memur maaşı sınırını 400 milyona çıkaracak.

Haber Giriş : 07 Ağustos 2003 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlara seyyanen zam vermeye hazırlanan hükümet, en düşük memur maaşı sınırını 400 milyona çıkaracak.

Hükümet, şimdi de devlet memurlarıyla anlaşmak için çaba harcayacak. 15 Ağustos'ta memur sendikaları ile bir araya gelecek olan hükümet, işçilere olduğu gibi memura da seyyanen zam vermeye hazırlanıyor.
Toplu görüşmelere, kamu çalışanları adına Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen ile KESK'e bağlı Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen ve Kültür-Sen temsilcileri katılacak.
Toplu görüşmeler, kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ile bu mahiyetteki diğer etkinlik ve verimlilik artırıcı yardımları kapsayacak.
Görüşmelerde hükümetin seyyanen zammın yanı sıra, en düşük memur maaşını da 400 milyon liranın altında olmaması için de protokole bir madde koyması bekleniyor.
Yasaya göre, 15 Ağustos'ta başlayacak görüşmelerin, 15 gün içinde sonuçlanması gerekiyor. Edinilen bilgiye göre Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, bu hafta bir araya gelerek, toplu görüşmeler sırasındaki taleplerini belirleyecekler.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber