Çiçek: Yeni bir hükümet modeli geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yeniden iktidara geldiklerinde yepyeni bir hükümet modeliyle milletin huzuruna çıkacaklarını söyledi.

Umum Hurdacılar Sitesi'nde hurdacı esnafıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da eşlik etti. Konferans salonunda bir konuşma yapan Umum Hurdacılar Sitesi Başkanı İrfan Cinkaya, 2004 yılından bu yana çıkan bazı kanunlarla esnafın mesleğini kaybetme korkusu yaşadığını söyledi. Art niyetli bazı firma ve kuruluşlar olduğunu belirten Cinkaya, bunlara fırsat vermemek için bazı şikayetlerini Çevre Bakanlığı'na ilettiklerini belirtti.

En önemli sorunlarının Çevre Bakanlığı ile ilgili olan sorunlar olduğunun altını çizen Cinkaya, Hurda-Çelik ile ilgili Türkiye'nin kaynaklarını kullanamadığını ve bunun üzerine bir strateji belirlenmediğini vurguladı. Cinkaya, hurdacıların sorunlarını Bakan Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'a anlatırken konferans salonunda elektriklerin kesilmesi sonucu, "Sayın Bakanım en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de bu. Elektrikler günde en az 10 defa gidip-geliyor" dedi.

"ŞEHİRCİLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI KURULACAK"

Hurdacılara hitap eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Salih Kapusuz'un hurdacılarla özel ilgilendiğini ve sorunlarını yakinen takip ettiğini dile getirdi. Bundan 20 yıl önce çevre sorunu diye bir şey olmadığını dile getiren Çiçek, şimdi çevre hukukunun ortaya çıktığını söyleyerek ileride de çevre mahkemelerinin çıkabileceğini söyledi. "Biz mesleğin sorunlarıyla ilgilenen meslek odaları istiyoruz" diyen Çiçek, bu odaların mesleğin sorunlarını dikkate almadığını belirtti.

Odalara kaynak ayırdıklarını ve bu kaynaklarla mesleklerinin sorunlarını çözmelerini istediklerini ifade eden Bakan Çiçek, devlet bakanlıklarını kaldıracaklarını da söyledi. "İnşallah yeniden iktidara gelirsek yepyeni bir hükümet modeliyle milletin huzuruna çıkacağız" diyen Bakan Çiçek, bir Şehircilik ve Çevre Bakanlığı kuracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber