Öğrencilere üniversite içinde biber gazlı müdahale/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen anayasa kongresini protesto için basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis üniversite koridorunda müdahale etti. Biber gazı kullanılan müdahale sırasında astım hastası bir bayan öğrenci baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Bir grup öğreni, anayasa kongresini protesto etmek üzere fakülte içinde toplandı. Öğrenciler, kongrenin yapıldığı salonun yakınından geçerek dışarıya çıkmak istedi. Polis, öğrencilerin kongrenin yapıldığı salona girme ihtimali üzerine grubu durdurdu. Yaşanan tartışmalar sonrasında polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Öğrenciler müdahale sırasında kaçışırken, astım hastası bir bayan öğrenci, baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrenci, arkadaşları tarafından taksiyle hastaneye kaldırıldı.

Gerginliğin ardından açıklama yapan öğrenciler, "İçeride özgürlükler tartışılırken, polis ve özel güvenlik basın açıklaması yapmak isteyen üniversitelilere biber gazı ve joplarla müdahale etti. Biz üniversitede özgürlük istiyoruz. Biz sahte demokrasi ve özgürlük yalanlarına inanmıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bazı öğrenciler, gazın etkisinden kurtulabilmek için birbirlerine yardımcı olmaya çalışırken, bazı bayan öğrenciler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber