Öğrencilerinden alan dışı rehber öğretmen atamasına tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü (PDR) öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?Rehber Öğretmen' kadrosuna Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun da atayacak olmasına tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 12 Mayıs 2011 tarihinde internet sitesinden yaptığı duyuru üzerine harekete geçen öğrenciler, kendilerine karşı büyük bir haksızlık yapıldığını savundu.

Eğitim Fakültesi bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci, hazırlayıp açtıkları pankartlarla ve sloganlarla atamalara karşı tepkilerini dile getirdi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyelerinin de destek verdiği etkinlikte ?Rehber Öğretmen? kadrosuna felsefecilerin atanmasının yanlışlığı dile getirildi.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapar OMÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Engin Ay, farklı alanlardan Felsefe Grubu mezunlarının öğrencilere rehberlik hizmeti vermesinin mümkün olmadığını vurguladı. Ay, ?PDR hizmetleri, öğrencinin kendini tanıması, kendisiyle ilgili gerçekçi kararlar verebilmesi, problemlerini çözebilmesi, çevresiyle dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurabilmesi, çevresine etkin uyum sağlayabilmesi için bireye sunulan sistematik ve profesyonel yardımlardır. PDR hizmetleri, kendine özgü yardım ve müdahale becerilerine sahip olmayı gerektiren bilimsel ve profesyonel bir psikolojik yardım alanıdır. ? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?Rehber Öğretmen' ihtiyacını karşılamak için pek çok üniversitede PDR lisans programı yürütüldüğünü hatırlatan Engin Ay, sözlerini şöyle sürdürdü; ? Milli Eğitim Bakanlığı bu tür alan dışı atamalarda genellikle ?Öğretmen İhtiyacına' vurgu yapmaktadır. Veteriner hekimin Sağlık Bakanlığı tarafından tıp doktoru olarak görevlendirilmesi ne kadar akıl dışı ise PDR alanına alınan felsefe grubu mezunlarının atanması da açıklanamayacak düzeyde akla aykırı, keyfi ve anlaşılmaz bir uygulamadır. Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber