Asistan doktorlar hastane içinde eylem yaptı, hastalar tepki gösterdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli asistan doktorlar çalışma saatlerinin çok olduğu ve sosyal haklarının olmadığı gerekçesiyle hastane içerisinde eylem yaptı. Tedavi olmak için bekleyen hastalar ise duruma tepki göstererek asistanlarla tartıştı.

Çalışma saatlerinin uzun olduğu gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi H Blok'ta toplanan asistan doktorlar burada iş bırakarak eylem yaptı. Asistanlar H Blok'taki poliklinikleri dolaşarak arkadaşlarının da eyleme katılmasını istedi. Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniği önüne gelen asistan doktorlar buradaki görevli arkadaşlarının eyleme destek vermemesi üzerine slogan atmaya başladı.

Burada megafonla açıklama yapan ve slogan atan asistan doktorlara hastalar tepki gösterdi. Uzun süre KBB asistanlarının da eyleme katılması için çağrı yapan eylemciler hastalarla da tartıştı. Bir hastanın rahatsızlığından dolayı ağlaması üzerine eylemciler slogan atarak diğer polikliniklere doğru gitti. KBB polikliniğine girmek isteyen eylemciler kapı kilitlenerek önlenebildi. Asistan doktorların eylemine bazı bölümlerdeki çalışanların destek vermediği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber