Öğretmen maaşlarından aidat kesintisi yapılmayacak

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevlerinden tüm eğitim çalışanlarının yararlanabilmesi imkanı getirilirken, maaşlarından bunun için aidat kesintisi yapılamayacağı açıklandı. Türk Eğitim-Sen, öğretmenevlerinde yaşanan bir takım hukuksuz uygulamalara son verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na verdikleri dilekçeden sonuç alındığını eğitim çalışanlarına müjdeledi.

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, Mart 2005 tarihinde yaşanan sıkıntılarla ilgili MEB'e verilen dilekçede, "Öğretmenevlerinden tüm eğitim çalışanlarının yararlanması, yaz aylarında ağırlıklı olmak üzere eğitim çalışanı haricinde tesislerin kullanılmaması, eğitim çalışanlarından aidat ve bordro ücreti alınmaması, İl Milli Eğitim Müdürlükleri çalışanları gibi tüm eğitim çalışanlarının da indirimli öğle yemeklerinden yararlanması" gibi hususlarda taleplerin iletildiği belirtildi. Sendikanın talebine MEB Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca cevap verildiği kaydedilen açıklamada, Bakanlığın cevabi yazısında, "Öğretmenevleri Yönetmeliği'nin 33. maddesinin Danıştay 5. dairesince iptal edildiğinden, Danıştay kararını takiben, personel ve öğretmenlerimizin maaşlarından aidat kesilmesi uygulamasına son verilmiştir" denildiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Eğitim çalışanlarının öğretmenevlerinin doğal üyesi olduğunu ve yönetmelik gereğince haklarını kullanabileceğini belirten Bakanlık Valilik ve Milli Eğitim Müdürlükleri personeli gibi, tüm eğitim çalışanlarının da öğretmenevlerinden yüzde 50 indirimle yemek yemesi ile ilgili isteğimizi idari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'na bildirildiğini belirtti. Türk Eğitim-Sen'in öğretmen evlerinin sadece eğitim çalışanlarına hizmet vermesi konusundaki mücadelesi devam etmektedir."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber