Öğrencilerden 37 bin öğretmene sigara mektubu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Tütünsüz Günü'nde İzmirli öğrenciler, 37 bin öğretmene mektuplu çağrı yapılarak, rol model olmalarını istedi: "Bizlere iyi örnek olun." İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulu, İzmir'de görev yapan yaklaşık 37 bin öğretmene tütün bağımlılığı konusunda rol model olmaları talebiyle hazırlanan "Öğretmenim Mektubun Var" başlıklı birer mektup gönderdi. Çeşitli okullardan seçilen temsilci öğrenciler, mektuplarını Konak Postanesi'nden yolladı. Ayrıca kurul üyeleri eşliğinde İl Milli Eğitim Müdür Vekili'ne de bir mektup verildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hacı Vakkas Benli, "Ulusal Tütün Kontrol Programı'nda, tütün arzının ve ürünlerinin kullanımının azaltılmasına yönelik önlemlerde en önemli hedef, geçlerin bunlara ulaşabilirliğinin engellenmesidir. Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde 12-15 yaş arası çocuklarımızın yüzde 9,1'inin nikotin bağımlısı olduğu anlaşılmıştır. Tütün endüstrisinin devamlılığı da gençleri bağımlı yapmasına bağlıdır. Bu nedenle tütünle mücadelede en önemli hedef, gençlerin sigara kullanımının engellenmesi olmalıdır. Bu konuda en önemli görev de ebeveynlere ve öğretmenlere düşmektedir." dedi. Benli, 4207 sayılı kanunun yeniden düzenlenmesiyle İzmir'de tütünle mücadele çalışmalarının daha etkili yürütülmeye başladığını vurguladı.

Tütün kullanımı, halen dünyada önlenebilir ölümlere sebep olan bir sağlık problemi. 2010 yılında 5 milyon insan, tütün kullanımına bağlı kalp krizi, akciğer kanseri, felç, kronik akciğer hastalıkları ve diğer birçok hastalıktan hayatını kaybetti. Tedbir alınmaması halinde sigara bağlantılı yıllık ölüm sayısının 2030'da 8 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye'de de ölümlerin yüzde 41,6'sının tütünün yol açtığı hastalıklara bağlı olduğu biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber