Erdoğan: 150'den fazla büromuza saldırıda bulunuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun mitinginde, ''Şu ana kadar Türkiye genelinde 150'den fazla seçim büromuza, seçim aracımıza, il ve ilçe başkanlıklarımıza saldırıda bulunuldu'' dedi.

Seçim yolumuza taş atanlara, hizmet ile cevap vereceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gücünü çetelerden değil, halktan alan bir hizmet anlayışı ile yola devam ettiklerini söyledi.

12 Haziran seçimlerine ilişkin il mitinglerine Konya'nın ardından Samsun'la devam eden Başbakan Erdoğan, sağanak yağmura rağmen Samsunlulardan büyük ilgi gördü. Yağmura aldırış etmeyen Samsunlular, mitinge saatler kala Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Yoğun güvenlik önlemleri altında alana alınan vatandaşlar, kendilerini yağmurdan parti bayraklarıyla korumaya çalıştı. Aşırı kalabalıkta fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale ederken, görevli polislerin vatandaşlara nazikçe yardımcı olması dikkat çekti. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte meydana giriş yapan Başbakan Erdoğan, Samsunlulara hitap etti.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli ve BDP'ye yüklendi. Erdoğan, konuşmasına Samsunluların Regaib Kandili ve 3 aylarını tebrik ederek başladı. Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Samsunspor'u da kutlayıp yeni yapılacak 30 bin kişilik stadın da sözünü veren Erdoğan, yapımı devam eden 7 bin 500 kişilik spor salonunu ile Samsun'un bundan sonra uluslararası müsabakalara ev sahipliğini yapacağını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce kalabalık, miting öncesi başlayan yağmura rağmen alandan ayrılmazken, Samsunluların 2002'den bu yana 9. kez karşısına çıkan Erdoğan, demokrasiden, özgürlükten yana tavır koyduklarını, hukuktan hiç taviz vermediklerini belirtti. Erdoğan, "Biz, eli sopalı olanlardan, taş atanlardan, molotof kokteyli atanlardan ve eşkiyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık. Aslında biz konuşmuyoruz, eserlerimiz konuşuyor. CHP, MHP nesi ile konuşuyor? Sorun bunlara bir bakalım, bir eserleri var mı bu ülkede? Geçmişlerinden bu yana dikili ağaçları yok. Biz ?Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' ile hareket ediyoruz. Bekara karı boşamak kolay. Bunlar böyle bol kepçeden atıyorlar. Geçmiş dönemde de atanlar, iki anahtar verenler vardı. Ama bizi; Karadeniz sahil yolu anlatıyor, açtığımız derslikler, okullara gönderdiğimiz bilgisayarlar anlatıyor, hastanelerin kullanılması anlatıyor, toplu konutlar, doğalgaz, enerjide attığımız adımlar, havaalanı anlatıyor, çiftçinin; esnafın iyileştirilmesi anlatıyor. Kısaca Türkiye'de bizi eserlerimiz anlatıyor.? dedi.

Konuşmasını yağmur altında sürdüren Erdoğan, "Biz bu yola sizlerle çıktık. Bu yolda milletimizle yürüdük, biz gücümüzü çetelerden almadık. Gücümüzü eşkiyadan değil, milletten aldık. Milletin çizdiğini istikamette yürüdük. Biz manşetlerle, medya ile gelmedik. Bu kardeşiniz için hapse giderken, muhtar bile olamaz diyorlardı. Ne oldu, kudret- kuvvet sahibi olan Allah'tır. Kararı millet verdi, o manşetleri atanlar mahçup oldu. Yani millet Çünkü karar milletindir, söz milletindir. Millet ne diyorsa o oldu." diye konuştu.

Son günlerde bazı yazarların medyada ağız birliği edercesine BDP'ye karşı tutumlarını eleştirdiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Diyarbakır'da dün on binlerce Kürt kardeşlerimle kucaklaştık. BDP'nin maskesini düşürmek, şiddet politikalarını arkalarından değil, milletimin yüzüne konuştum. Yandaşları, CHP, MHP bize nasıl şiddet uyguladıklarını, nasıl bir sivil faşizm uyguladıklarını anlattım. Bazı yazarlar bundan çok rahatsız olmuş. Ama bunlar Hakkari'de öldürülen imamdan da rahatsız olmadı. Bu imamla ilgili suskunluğunu bozmadılar. Kastamonu'daki polisi öldürenlerden rahatsız olmadı, Bunlar AK Parti'ye Molotoflu saldırıdan rahatsız olmuyorlar. Sıkılmadan; Kılıçdaroğlu ?fırtına eken fırtına biçer' diyor. Ben beklerdim ki zerre kadar nezaketi olsa bir telefon açar geçmiş olsun derdi. Hopa'da korumamız ağır yaralandı, bir siyasi genel başkan telefon açmadı. Amu biz bu nezaketliliği hep gösterdik."

CHP, MHP ve BDP'nin şiddet işbirliğini millete şikayet eden Erdoğan, bazı medya kuruluşlarının da bu değirmene su taşıdıklarını kaydetti. 8,5 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları hizmetlerini de aktaran Erdoğan, bundan sonraki dönemde hiç durmadan millete hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber