TTNet, fitrenin ertelenmesi icin BTK'ya başvuru yaptı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2011 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TTNET, BTK'nın 22 Ağustos olarak belirlediği 'filtre' uygulaması için erteleme başvurusunda bulundu. Genel Müdür Yılmaz, 'Aile ve çocuk koruma şifreleri zaten var, sansürün tartışılması yararlı. Ancak altyapı olarak hazır olmadığımız için bu talepte bulunduk' dedi

Onur DEMİRHİSAR/BRÜKSEL

Türkiye Futbol Milli Takımları ana sponsoru olan TTNET'in 5. yılının değerlendirildiği basın toplantısını, BelçikaTürkiye Euro 2012 Eleme Maçı dolayısıyla Brüksel'de yaptı. Şirketin gerçekleşmeleri ve hedefleri hakkında bilgi veren TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye'de toplam hane nüfusunun yüzde 43'ünün bilgisayar sahibiyken yüzde 33'ünün internet bağlantısına sahip olduğunu söyledi. Yılmaz 'Araştırmalara göre, 1,9 milyon hanede bilgisayar var ama internet yok. O evlerde internet yoksa o bilgisayarlar ne için kullanılıyor? Bu bilgisayarların bir kısmı ortak şifre paylaşıyor, bir kısmı modemlerine şifre girmeyi unutuyorlar. 1 milyon 250 bin kişinin internet hattını paylaştığına ilişkin bir varsayımımız var' dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'nun (BTK) internette filtre uygulaması çalışmalarını da değerlendiren Yılmaz, 'Yapılan tartışmaları çok sağlıklı buluyoruz. Aile ve çocuklar konusunda hassas olmak gerekiyor. BTK'nın belirlediği 22 Ağustos tarihi vardı. Biz de altyapı olarak hazır değiliz. Bunun ertelenmesi için BTK'ya başvurduk' diye konuştu.

TÜRKLERDE CHAT İLK SIRADA

GEÇEN yıl gerçekleştirdikleri 'PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması'nın sonuçlarını güncellediklerini belirten Yılmaz, sonuçlara ilişkin şu bilgileri verdi: Türkiye'de 30 milyon internet kullanıcısının yüzde 59'u erkek, yüzde 41'i kadın. Kullanıcıların büyük çoğunluğu 1535 yaş arası erkeklerden oluşuyor. İnternet üzerinde en çok yürütülen işlemler ise chat yapmak, araştırma yapmak/bilgi edinmek ve eposta kontrol etmek olarak sıralanıyor. Kent ve yarıkentlerde internet penetrasyon oranı yüzde 40 iken kırsalda bu oran yüzde 19 olarak belirlendi. Buna göre Türkiye toplam internet penetrasyon oranı ise yüzde 33.

GENEL SEÇİMLER TİVİBU'DA

TTNET, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin sonuçlarını Tivibu Web, Tivibu Cep'ten canlı yayınlayacak. Yılmaz, 'Sandıklar İnternette Açılıyor' sloganıyla Türkiye'de internet kaynaklı ilk canlı interaktif seçim programı Tivibu Seçim Online'ı gerçekleştireceklerini belirtti. Canlı yayına ilişkin şu bilgileri verdi: Sosyal medyadaki görüşler anlık olarak takip edilecek, yorumlanacak. Facebook paneli, seçim yayın sayfasına entegre edilecek ve kullanıcıların yayın sırasında soru sorabilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber