Kılıçdaroğlu'yla ilgili belgeler yayımlandı

Haber Giriş : 04 Haziran 2011 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?SSK Genel Müdürlüğüm döneminde bir tane torpil ya da haksızlık yaptırdığımı ortaya çıkarsınlar, genel başkanlıktan ayrılırım? diyen Kılıçdaroğlu'na bir değil, onlarca torpil ve hakszızlığın belgesini sunuyoruz. İşte Kılıçdaroğlu'nun torpillerinin ve eş-dost kıyaklarının belgeleri

USULEN SINAV YAPTIRDI

Belgelere göre 1998 yılında Maliye Bakanlığı'ndan sözleşmeli personel vizesi alan Kılıçdaroğlu, kurumun sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere 25.11.1998 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bir sınav yaptırdı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek puan almasına rağmen kadroya yerleştirilemeyen adaylar, Başbakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ve SSK Genel Müdürlüğü'nü dilekçe yağmuruna tuttu.

99 PUAN ALAN HEMŞİRE İŞE GİREMEDİ

Akit'in ele geçirdiği dilekçelere göre, sınavda yüksek puan almasına rağmen onlarca adayın kadrolara yerleştirilmediği ortaya çıktı. Buna göre 99 puan alan Hemşire Emine Yıldırım, 98 puan alan Hemşire Fadime Çelt, 98 puan alan Hemşire Binnur Çepçi, 96 puan alan Hemşire Sultan Oğraş, 95 puan alan Laborant Çiğdem Uğuz tercih ettikleri hiçbir kuruma yerleştirilmedi. Emine Yıldırım dilekçesinde sınav sonuçlarının yeniden tetkik edilmesini istedi. Ancak dilekçelere cevap verilmedi.

?BURAM BURAM TORPİL KOKUYOR?

Dilekçelere göre adayların Anadolu'nun çeşitli yerlerinden başvuran fakir çocukları olduğu anlaşılıyor. 98 puan alan Fadime Çelt, dilekçesinde, ?Torpil bulmam imkansızdı çünkü fakir aile çocuğuyum?, 96 puan alan hemşire Sultan Oğraş ?2 yıldır boştaydım. Ne yazık ki sevincim kursağımda kaldı?, 95 puan alan Laborant Çiğdem Uğuz, ?Sınav sonuç belgesini aldığımda şok oldum. Bu sonuç belgesi ya yanlış ya da buram buram torpil kokuyor. 95.701 puanla açıkta kalmışım. Buna inanmak mümkün değil? ifadelerini kullandı.

ŞİKÂYETLER ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kılıçdaroğlu'nun 1998 yılında usulsüz kadrolaşma yaptığı iddiaları üzerine SSK Başmüfettişliği soruşturma başlattı. SSK Başmüfettişi Oğuz Tor, 15.12.1999 tarih, 100 sayılı ve ?Sözleşmeli Personel? konulu yazısında, SSK Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan, ?01.01.1998 tarihinden sonra imtihansız ataması yapılan sağlık personeli varsa, adı-soyadı, branşı, ünitesi ve göreve başlama tarihlerini içeren listeyi? göndermesini istedi.

SINAV GÜNÜ ATAMA YAPMIŞ!..

Daire, talebe 17 Ocak 2000 tarihinde 653/069 sayılı yazı ile cevap verdi. Söz konusu yazıya göre Kılıçdaroğlu'nun, sınavın yapıldığı tarihte sınavsız personel aldığı ortaya çıktı. Sınavsız alınan personel listesine göre 25.11.1998 tarihi başta olmak üzere öncesinde ve sonrasında çok sayıda sınavsız alım yapıldığı ortaya çıktı. Listeye göre sınavın yapıldığı gün 25.11.1998 tarihinde Selcen Sağ, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Laborant olarak, aynı gün Funda Çiçek Ankara Çocuk Hastanesi'ne Hemşire olarak sınavsız atanıyor. Üstelik Kılıçdaroğlu'nun sınavdan bir gün önce bile sınavsız atama yaptığı ortaya çıktı. Listeye göre Neslihan Kaya, 24.11.1998 tarihinde hemşire olarak 70. Yıl Tarsus Hastanesi'ne atanmış.

?DÜRÜSTSEN CEVAP VER?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?yürüyen yalancı? olarak nitelendirdiği Kılıçdaroğlu'nun, yeğenini usulsüz yollardan sınavsız olarak işe sokmasını nasıl açıklayacağı merak ediliyor. Başbakan Erdoğan, Balıkesir mitinginde 14.07.1998 tarihli belgeyi göstererek Kılıçdaroğlu'nun sınavsız olarak işe aldığı personeli açıklamasını istemiş ve ?Dürüstsen cevap ver? demişti.

?DÜRÜSTSEN SÖZÜNDE DUR?

Kılıçdaroğlu, 18 Mayıs'ta Samanyolu TV'de SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili, ?Bir tane sınavda torpil oldu veya haksızlık oldu diye, genel müdür olarak bana ulaşıp da, benim gereğini yapmadığım bir sınav varsa, onu da çıkarsınlar ben bugün genel başkanlıktan ayrılırım? demişti.

YEĞENİNİ DE SINAVSIZ İŞE ALDIRMIŞ!

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdür olduğu dönemde yeğenini de torpille sınavsız işe yerleştirdiği ortaya çıktı. Akit'in ele geçirdiği SSK Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın, 14.04.1993 tarih ve 1227 sayılı ?olur? yazısına göre Kemal Kılıçdaroğlu, abisi Ali Kamer Kılıçdaroğlu'nun oğlu Ali Naki Kılıçdaroğlu'nu ?Açıktan? SSK İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı'nda mühendis olarak işe başlattı.

İSTİKLAL MAHKEMESİ MODELİ ATAMA

Belgeye göre torpilli yeğen Ali Naki Kılıçdaroğlu hakkındaki tahkikatın işe alındıktan sonra yapılmasına karar verildi. Belgenin ?Teklif ve Gerekçe? bölümünde ?Adı geçenin, emniyet tahkikatı daha sonra yapılmak üzere..., açıktan atanması? kararlaştırılıyor. Söz konusu yöntem akıllara ?Sanıkların idamına, delillerin sonradan toplanmasına? diye karar veren İstiklal Mahkemeleri'ni getirdi.

KILIÇDAROĞLU İMZAYI BAŞKASINA ATTIRMIŞ

Belgede Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu yerine, Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Aras'ın imzası dikkat çekiyor. Edinilen bilgiye göre yeğenini işe aldığının ortaya çıkmasını istemeyen Kılıçdaroğlu, şeytanın aklına gelmeyecek bir planı uyguladı. Plana göre belgeyi genel müdür olarak kendisi değil, dönemin müdür yardımcısı Aras imzaladı. Ayrıca 14 Mart 1993 tarihinde Ankara'da işe başlayan Ali Naki Kılıçdaroğlu, bu tarihten 12 gün sonra ailesinin yaşadığı memleketi Kocaeli'ne atandı.

HASAN TOSUN / YENİ AKİT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber