Sözleşmeli personel hak kaybetmeyecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadroya alınacak sözleşmeliler çifte sevinç yaşayacak. Sözleşmeli çalışılan süre de memuriyetten sayılacak. Böylece hak kaybı olmayacak

Yıllardır kamuda kadro umuduyla çalışan sözleşmeliler hak kaybetmeyecek. Sözleşmeli memur kadrosuna alınmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) "Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir" ifadesi eklendi. Böylece 10 yıldır sözleşmeli olarak çalışan bir kişi, 10 yılık memur kıdemine sahip oldu. Bu süre kazanılmış hak kabul edilerek maaş tespitinde dikkate alınacak.

ÖĞRETMEN GÜLÜYOR

Kadroya geçen personelin sosyal hakları da genişliyor. Sözleşmeli personel, iş güvencesi başta olmak üzere tayin, babalık ve ölüm izninden de yararlanabilecek. Sözleşmeli personel her yıl sözleşme yenilediği için kıdem ilerlemesi alamıyordu. Örneğin, yeni işe başlayan bir öğretmen ile 10 yıldır sözleşmeli çalışan arasında kıdem nedeniyle ciddi bir fark oluşuyordu. Şimdi ise kadroya geçen 10 yıllık sözleşmeli öğretmen 10 yıllık kıdemi birden alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber