Danıştay eski Başkanı, yeni binayı istemedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha çok kamu kurumlarının taleplerine hükümetlerin ayak diremesine alışılan Türkiye'de, şimdi tersi yaşanıyor. Hükümet'in ?binanızı büyütelim' teklifine Danıştay ayak diretiyor.

Eskişehir yolu üzerinde inşaatı süren modern Danıştay Binası, eski üye sayısına göre projelendirildi. Yeni üyeler için projenin genişletilmesi gerekiyordu. Arsa ve ödenek ayarlandı, Danıştay Başkanlığı'ndan ek arsa ve binanın büyütülmesi için bürokratik olarak gerekli talep yazısı yazması istendi. Mustafa Birden yönetimi talep yazısını ısrarla yazmadı. Yeni üyelerin gözü yeni Danıştay Başkanı'nda.

Yazı yazmayarak direniş yaptı

Danıştay'ın yeni binasında yeni seçilen üyeler için de odalar tahsis edilmesi, eski yönetime takıldı. Edinilen bilgiye göre, Yargıtay ve Danıştay'ın iş yükünü azaltmak için üye ve daire sayısının artırılmasına yoğun muhalefet eden dönemin Danıştay yönetiminin, yeni üyelere yer tahsisi konusunda isteksiz davranması kurum içinde tartışmalara yol açtı. Eskişehir yolu üzerinde inşaatı süren modern Danıştay Binası, 95 üye yapısına göre projelendirildi. Ancak, TBMM üye sayısını 156'ya çıkarınca yeni seçilen 61 üye için oda planlamada yer almadı. Bu durum daha önce yer darlığı nedeniyle yeni binaya olan gereksinimin sürmesi anlamına geliyor.

Sorunun giderilmesi ve iki ek bina yapılması için Danıştay yönetiminden talep yazısı yazması istendiği, ancak Mustafa Birden Başkanlığındaki eski yönetimin bu talep yazısını yazmadığı ortaya çıktı. İnşaatı süren binanın bitişiğindeki arsa ve ödenek ayarlanmış olmasına rağmen talep yazısı gelmediği için de yeni Danıştay binasına ek yapılamıyor. DPT yazı gelir gelmez araziyi tahsis edip bütçeyi ayarlayacak, ardından da iki ek blok yapılacak.

Yeni Başkan'dan olumlu sinyal

Danıştay Başkanlığı'na yeni seçilen Hüseyin Karakullukçu, seçimden sonra yaptığı ilk konuşmada eski ve yeni üyeler arasındaki çekişmeye üstü örtülü değindi. Karakullukçu, ?Bundan sonra daha çok katılımcı, daha çok birlikçi hareketle yargı içinde iyileştirme adına ne yapılacaksa hepsini yapabilmek amacıyla canla başla çalışacağımızı taahhüt ediyoruz? dedi. Yeni üyeler, Karakullukçu'nun bu talep yazısını bir an önce yazmasını bekliyor. LÜTFİ KAPLAN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber