Interpol ünlü Profesör'ün peşinde

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Haziran 2011 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaciğer nakli konusunda dünyanın sayılı uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, yargılandığı davada aldığı 6 yıl 9 aylık ceza Yargıtay tarafından onanınca sırra kadem bastı. 561 gündür kaçak olan hocayı Interpol de yurtdışında aramaya başladı

Cumhur ERKEK

İZMİR'de yaptığı karaciğer nakilleriyle adını dünya çapında duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu tecavüz suçundan aldığı 6 yıl 9 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca rapor alıp, ortadan kayboldu. Savcılık tarafından yakalama emri çıkarılan ve 561 gündür kaçmayı başaran Astarcıoğlu'nun yurtdışında olma ihtimali nedeniyle Interpol polisi devreye sokuldu.

Prof. Astarcıoğlu ile aynı bölümde doktor olan G.A.Y. arasındaki ilişki 2005'te davalık oldu. Şikayetçi olan G.A.Y., Astarcıoğlu'nun birkaç kez tecavüz ettiğini, evinde zorla alıkoyduğunu ve dövdüğünü iddia etti.

'DUYGUSAL İLİŞKİMİZ VARDI'

Adli Tıp Kurumu'ndan darp ve tecavüzle ilgili rapor alan G.A.Y.'nin şikayeti üzerine savcılığa ifade veren Prof. Astarcıoğlu, G.A.Y. ile aralarında duygusal ilişki olduğunu söyledi ve suçlamaları kabul etmedi. Savcılık, Astarcıoğlu hakkında 'zorla cinsel ilişkiye girmek ve alıkoymak' suçlarından dava açtı. Mahkeme, Prof. Astarcıoğlu'nu 'zorla cinsel ilişkiye girme' suçundan 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırırken, 'alıkoyma' suçundan ise beraatına karar verdi. G.A.Y'nin avukatları kararı temyiz etti. Yargıtay 5.'inci Ceza Dairesi, 'zorla ilişkiye girme' suçundan verilen 6 yıl 9 ay hapis cezasını onadı. Astarcıoğlu, cezanın onandığı günden sonra rapor alarak ortadan kayboldu. Fransa'da olma ihtimali üzerinde duran polis, Interpol'den destek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber