Emekliler SSK'ya tek tek dava açacak

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Enflasyon farklannm eksik yatırıldığı için 2000'den beri dava açan emekliler toplu davaya hazırlanıyor. Ankara 9. İş Mahkemesi'nin davayı reddet-^ mesi üzerine emekli dernekleri, tek tek dava açın telkininde bulunacak...

TOPLAM 3.5 milyon emekli 2000 yılından beri SSK'nın, 29 aylık enflasyon farkını maaşlarına yansıtmadığı iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı. Son olarak, Ankara 9'uncu İş Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, emekliler de bu işi onur meselesi haline getirdi. İşçi Emeklileri Derneği Başkam Kazım Ergün, "Bu iş artık hakkımızı koruma meselesidir. Böyle devam ederse, üyelerimizin dava açmalarını isteyeceğiz. Bu hem mahkemeleri kitleyecek, hem de SSK'ya yük getirecek" dedi.

600 DAVA NAMLUDA
DAVA açıp 29 aylık farkın tamamını alan iki kişiden biri olan İşçi Emeklileri Derneği Ankara Şube Başkanı Recep Orhan da, "Toplam 600 üyemiz var. Hepsi tek tek davayı düşünüyor" dedi. DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyelerinin açtığı bir davada da, mahkeme 23 Mart'ta tespit davasını kabul etmişti. Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen de, "Milyonlarca emekli tek tek dava açmak için açıklama beklemektedir. Eğer bu konuyu kısa zamanda çözmezseniz; biz de sendika olarak üyelerimizi dava açmaya yönlendireceğiz" demişti.

FARK DAVASI 4 YILDIR SÜRÜYOR
EMEKLİ maaşlarındaki TÜFE farkı davası ilk olarak 2000 yılında açılmıştı. Pilot davayı ve sonrasında açılan davayı emekli Recep Orhan kazanmıştı. Emekli dernekleri, kazanılan davaları örnek göstererek SSK'dan,bütün farkların ödenmesini istedi. SSK da, sadece l aylık farkı ödemişti. Kazanılan her dava davayı açana fark alma hakkı tanıyor. Sorunu, SSK ile yapılacak görüşmeler çözecek. SSK, farkı ödemeyi kabul ederse dava süreci bitecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber