Hizmet alamadıklarını söyleyen 3 köy sandığa gitmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2011 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Arifbey ile Hürriyet köyleri sakinleri, köylerinde köprü yapılmadığı için sandık başına gitmedi. Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Uğurtaşı köyünde ise vatandaşlar Orman İşletmesi'ne bağlı odun deposunun başka bir yere taşınmasından dolayı oy kullanmadı. 214 seçmenin bulunduğu köy halkı böylelikle seslerini duyurmayı hedefliyor.

Arifbey ve Hürriyet köyü muhtarları, köy sakinlerinin tepki amaçlı oy kullanmayacaklarını belirtti. Eleşkirt ilçesine bağlı Arifbey Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, 200 nüfusa sahip köylerinin yakınından geçen derede köprü olmadığı için 15 kilometrelik mesafenin 35 kilometreye çıktığını ve bunun için yıllardan beri mağdur olduklarını dile getirdi. Muhtar Yıldız, ''Köyümüz Eleşkirt'e de Ağrı merkeze de 15 kilometre uzaklıkta. Ama aradan dere geçtiği için yolu kullanamıyoruz. Böyle olunca 15 kilometrelik yolumuz 35 kilometreye çıkıyor. Her gün Hürriyet, Sultanabad ve Yeşilova köylerinden geçmek zorunda kalıyoruz. Hergün gidiş-geliş 70 kilometre yol gidiyoruz. Bazen acil hastamız oluyor. Çocuklarımız da okula gidip gelmekte çok sıkıntı çekiyor.'' dedi.

1972 yılında köyde köprü yapılması için karar alındığını anlatan Muhtar Yıldız, köprünün etüd analizinin yapıldığını, projelerinin de hazır olduğunu, ama o günden bugüne hiçbir netice alamadıklarını kaydetti. Yıldız, köyünde 97 seçmen bulunduğunu belirterek, köyde hiç kimsenin oy kullanmayacağını söyledi.

Yıllardan beri yol eziyeti çektiklerini anlatan Hürriyet Köyü Muhtarı Seyithan Tanrıverdi ise milletvekilli adaylarının her seçim döneminde köylerine gelerek köprünün yapılacağına dönük vaatlerde bulunduklarını ancak sorunlarına hiçbir çözüm bulamadıklarını dile getirdi. Köprü yapımı için tüm bürokrasinin kapısını çaldıklarını, ama hiçbir netine alamadıklarını söyleyen Muhtar Tanrıverdi, köyünde 246 seçmenden hiçkimsenin sandık başına gitmeyeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber