Kabine için muhtemel senaryolar

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıra ustalık kabinesinde

Başbakan Erdoğan'ın 'ustalık dönemi' diye adlandırdığı yeni dönemde Bakanlar Kurulu'nda kimin yer alacağı merak ediliyor.

HÜSEYİN LİKOĞLU / ANKARA

Başbakan Erdoğan'ın 'ustalık dönemi' diye adlandırdığı yeni dönemde Bakanlar Kurulu'nda kimin yer alacağı merak ediliyor.

Kulislerde konuşulanlara göre seçim bölgelerinde önemli başarılar elde eden bakanlar yerini koruyacak. Yemin töreninin 25 Haziran'da yapılabileceği tahmin ediliyor. Genel Kurul'un toplanacağı gün TBMM Başkanlığı seçim süreci de resmen başlamış olacak. Aynı gün AK Parti grubunu toplaması beklenen Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanlığı için düşündüğü ismi bildirecek.

BAŞKAN KİM OLACAK

Meclis Başkanlığı için birçok isim geçiyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ilk kadın Meclis Başkanı olabileceği belirtiliyor. Konuşulan diğer isimler ise siyasi jübilesini Meclis Başkanı olarak yapmak isteyen Cemil Çiçek, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve daha önce aday olmasına karşın Erdoğan'ın isteğiyle çekilen Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz. Yine grup toplantısında, AKP'nin yeni grup başkanvekilleri de belirlenecek.

MUHTEMEL SENARYOLAR

61. Hükümette yer alacak isimlerle ilgili muhtemel senaryolar ise şöyle:

Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Ali Babacan'ın Başbakan yardımcısı olarak yerlerini koruyacak. 4. Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Günay veya Binali Yıldırım olacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay görevine devam edecek ya da Milli Eğitim Bakanlığı'na kaydırılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Gaziantep milletvekili Fatma Şahin'in ismi öne çıkıyor. Egemen Bağış'ın yeni oluşturulan Avrupa Birliği Bakanlığı görevine devam edeceği tahmin ediliyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ismi Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı, Zafer Çağlayan ve Mehmet Şimşek'in ismi Ekonomi Bakanlığı, M. Ali Şahin, Hakan Şükür ve Faruk Özak'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı, Galip Ensarioğlu'nun ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için isimleri geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber