Sağlık Bakanlığı'ndan 'siyanür' haberiyle ilgili yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir Köyü'nde siyanür zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edilen 7 vatandaşın sağlık kuruluşlarına tekrar başvuruları ve hastaneye yatırılmalarının söz konusu olmadığını, dolayısıyla ''7 kişi tekrar hastanede'' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı haber sitelerinde ve görsel yayın organlarında, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Dulkadir Köyü'nde siyanür zehirlenmesi şüphesi ile Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 7 vatandaşın taburcu edildikten sonra yeniden hastaneye kaldırıldığına ilişkin yayınlanan haber üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Bakanlığın dünkü açıklamasında, 7 vatandaşın yapılan kan ve idrar tahlillerinde siyanür zehirlenmesine ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı, bu sonuçlar üzerine müşahede altında tutulan vatandaşların taburcu edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu tarihten sonra 7 vatandaşımızın sağlık kuruluşlarımıza tekrar başvuruları ve hastaneye yatırılmaları söz konusu değildir. Dolayısıyla '7 kişi tekrar hastanede' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, siyanürlü sudan etkilenerek hastaneye müracaat ettiği iddia edilen 8'inci kişinin de yapılan muayene ve tetkiklerinde zehirlenme belirtilerine rastlanılmamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber