Polis telsizini dinleyerek hırsızlık yapan çete çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da polis telsizini dinleyerek birçok ev ve işyerinden hırsızlık yaptıkları belirlenen 11 kişilik çete, düzenlenen şafak operasyonu ile çökertildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile bazı ilçelerde son günlerde yaşanan elektronik malzeme hırsızlığı üzerine harekete geçerek 12 değişik adrese sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Şafak44' adı verilen operasyonda C. A. , H. H. K. , F. E. , S. E. , N. Ç. , T. Ç. , O. K. , H. K. , T. G. , Ç. A. isimli 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde çok sayıda çalıntı televizyon, bilgisayar, elektronik ev eşyaları ve mobilyalar ile polis telsizi ele geçirildi.

Çete üyeleriyle ilgili yapılan araştırmada, zanlıların 15 ayrı hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi. C. A'nın yönettiği şebekenin polis telsizini dinleyerek, ekiplerin hareket şekline göre manevra yaparak yakalanmaktan kurtulduğu belirlendi.

Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, şüphelilerin kendilerine ait veya kiraladıkları araçlarla il merkezi ve ilçelerde hırsızlık olaylarına karıştıklarını, aralarında planlı ve emir komuta zinciri içerisinde hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Pehlivan ayrıca çete üyelerinin hırsızlık yaptıkları esnada yakalanmamak için elde ettikleri bir polis telsizini dinleyerek son anda kaçtıklarını anlattı. Şüpheliler, 'hırsızlık yapmak amacıyla suç örgütü kurmak', 'örgüt adına hırsızlık yapmak', 'calıntı eşyaları saklamak, satmak' suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber