Kayseri'ye Bölge İstinaf Mahkemesi kuruldu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'ye, Bölge İstinaf Mahkemesi kurulması kararı alındı. Kurulan mahkeme için başsavcı atamasının yapıldığı bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Kayseri'ye Bölge İstinaf Mahkemesi kurulduğunu duyurdu. Bu çalışmanın seçimden önce yapılarak tamamlandığını anlatan Yakut, şu bilgileri verdi:

?Kayseri'de tartışmalar vardı. Kayseri'de ?İstinaf Mahkemesi, Bölge Adliye Mahkemeleri kurulacak mı?' diye soruluyordu. Daha önce 9 tane kurulmuştu. Fiiliyata geçmedi. Seçimden bir hafta önce 6 İstinaf Mahkemesi daha kuruldu. Birisi de Kayseri. Hakimler ve Savcılarla Yüksek Kurulu'nun kararnamesi yayınlandı. Bunlardan bir tayin de Kayseri'ye. Bölge Adliye Mahkemesi için başsavcı atandı. Ekim ayında mahkemenin başkanı da tayin edilecek. Mahkeme tamamlanacak. Kayseri için hayırlı olsun. Biz ne söz verdiysek bunu yaptık. Tartışmalar varken Kayseri'ye de bölge mahkemelerinin kurulacağını söylemiştik. Seçimden önce de soruldu. Kurulacağını söyledik. Ama o zaman kurulmuştu. Tartışma olmaması adına gizli tutulmuştu. Kararname yayınladıktan sonra açıkladık. Kayseri için hayırlı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber