21 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 21 Haziran 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ve AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi Başkanı Cem Duna'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.30'da 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenci temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 09.00'da ODTÜ ile Uluslararası Gazeteciler Merkezi işbirliği ile 20-21 Haziran'da düzenlenecek Sınırötesi Gazetecilik Semineri'ne katılan yerli ve yabancı basın mensuplarını Başbakanlık Binası'nda kabul edecek, saat 10.00'da valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Arttırılması Projesi kapsamında yürütülen "İllerimiz Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor Programı Proje Teklif Çağrısı" protokol imza törenine katılacak, saat 14.30'da İstanbul 2010 Avrupa Kültür

Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurul Toplantısı'na katılacak.

- İçişleri Bakanı Osman Güneş, saat 10.00'da Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde "İllerimiz Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor Programı Proje Teklif Çağrısı" protokol imza törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Gazeteci yazar İlhan Selçuk'un ölümünün birinci yıl dönümü dolayısıyla, saat 12.30'da Çankaya Belediyesi İlhan Selçuk Parkı'nda anma programı düzenlenecek.

- Devrimci 78'liler Federasyonu üyeleri, saat 13.30'da Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacak.

- Ulusal Süt Konseyi'nin 2. Olağan Genel Kurulu, saat 11.00'da Hilton Oteli'nde yapılacak.

- Artvinliler Birliği Derneği üyeleri, saat 11.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa miting sonrasında çıkan olaylarda yaralanan polis memuru Servet Erkan'ı tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret edecek.

- Sümer Holding Anonim Şirketi'ne ait Çankaya ilçesi Çukurambar Mahallesi 16124 ada, 2, 3 ve 4 parseller ile 16125 ada, 2 ve 3 parsellerde bulunan taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, saat 16.30'da Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.

- İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş'ta saat 10.30'da, Emniyet Mensupları Toplu Sünnet Şölenine katılacak.

- Şişli Kent Konseyi Kadın Konseyi, Maçka Demokrasi Parkı'nda saat 10.30'da, İfade Özgürlüğü Kürsüsünü ilk kez "Kadının Ad Var" etkinliğinde kullanacak.

- TEKEL işçilerinin direnişine destek amacıyla yaptıkları eylemin ardından haklarında dava açılan Emek Partisi Eyüp İlçe Örgütü yöneticilerinin yargılanacağı dava duruşması, Eyüp Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.40'da görülecek.

- AK Parti 24. Dönem İstanbul Milletvekilleri Toplu Mazbata Teslim Töreni, Çağlayan Yeni Adliye Binası'nda saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

- Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi'nde saat 11.30'da, toplumun engellilere bakış açısı konulu basın açıklaması düzenlenecek.

- Halk Cephesi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde saat 11.30'da, tutuklu bulunan Aysun Akdağ'ın serbest bırakılması amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, İP İstanbul İl Merkezi'nde saat 12.30'da, "Silivri'de Ergenekon Sanıklarının Hayatı Tehlikede" konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- Türk Kızılayı, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te, olası afet zararlarını azaltmak ve toplumsal bilinci arttırmak amacıyla bir seminer verecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tatilini Antalya'da geçiriyor.

- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde dünyanın en büyük ve en köklü sanat kurumlarından olan Viyana Filarmoni Orkestrası sahne alacak.

- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türkiye, ABD, İspanya, Suudi Arabistan ve Ürdün Hava Kuvvetleri ile NATO Havadan İhbar Kontrol (HİK-AWACS) uçağının katılımı ile devam eden Anadolu Kartalı 2011/2 Eğitimi'nde Basın Günü gerçekleştirilecek. Basın mensupları saat 09.00'da üsse alınacak.

- 21 Haziran Sakarya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerle kutlanacak.

SPOR GÜNDEMİ

--------------------------

- Türkiye Futbol Federasyonluğu başkanlığı için tek aday olarak seçime girmeye hazırlanan Mehmet Ali Aydınlar, Four Seasons Hotel'de saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray'ın transfer gündeminde olan ve görüşmelere başladığı daha önce borsaya bildirilen İspanyol oyuncu Antonio Reyes'in bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

- 39. Avrupa Boks Şampiyonası Ankara Spor Salonu'nda, saat 14.00'da yapılacak çeyrek final müsabakalarıyla devam edecek.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ile AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri A.Ş Başkanı Cem Duna ile 9. Türkçe Olimpiyatları öğrenci heyetini kabul edecek. (11.30-14.30)

78'liler Vakfı, 12 Eylül Askeri Darbesi'ne ilişkin ellerindeki belgeleri, soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılığa teslim edecek. (13.00)

İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın evinde arama yapılıyor.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, ?İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor' projesi kapsamında Ankara'da Vilayetler Evi'nde gerçekleşecek toplantıya katılacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, bakanlığı tarafından Sivas'ta yapılan yatırımları incelemek üzere kente gelecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sivil toplum kuruluşları ve medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri ve ilçelerinde temaslarda bulunacak.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın ilçelerinde inceleme ve temaslarda bulunacak. (11.00-18.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri'nin (CHE) yıl sonu şölenine katılacak. (13.00)

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler izleniyor.

Bu yıl 9.'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (19.00)

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencilerin Ankara'da kurum ve kuruluşlara ziyaretleri sürüyor. Öğrencilerden oluşan heyet, sırasıyla Ankara Valiliği, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret edecek. (10.00-14.30-16.30)

Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İl Seçim Kurulu'ndan milletvekilliği mazbatasını alacak. (15.30)

8. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Viyana Filarmoni Orkestrası konser verecek. (21.00)

Gazi Üniversitesi'nde 2010-2011 yılı mezuniyet töreni gerçekleşecek. (14.00)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret edecek. (10.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri, mazbatalarını alacak. (09.30)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sırasıyla MHP ve CHP il başkanlarını ziyaret edecek. (11.30-12.30)

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2011 yılı yangın sezonu için yaptıkları hazırlıklarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Gazi Üniversitesi'nde 2010-2011 yılı mezuniyet töreni gerçekleşecek. (14.00)

DIŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında yeni bir görüşme yapacaklar.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Din İşleri İdaresi Başkanı Wang Zouan'ın davetlisi olarak Çin'de temaslarda bulunuyor. Ziyaret kapsamında iki ülke arasında protokolü imzalanacak.

Rusya'nın kuzeyinde meydana gelen ve 44 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

SPOR

Futbol Federasyonu başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. lig temsilcileriyle bir araya gelecek. Aydınlar, öncesinde bir basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Avrupa Boks Şampiyonası'na, çeyrek final müsabakalarıyla devam edilecek. (14.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber