Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'yolsuzluk' operasyonu: 17 gözaltı/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Haziran 2011 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEHMET ŞAHİN, ABDULLAH ÖZYURT, ZİYA İPEK

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde geçmiş dönemde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda aralarında belediyenin eski Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ile eski milletvekili Kürşad Atılgan'ın kardeşi Galip Atılgan'ın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları üzerine, özel yetkili mahkeme kararıyla dün eş zamanlı operasyon başlatıldı. Aytaç Durak'ın Kurtuluş Mahallesi'ndeki evinde 17 polisin katıldığı arama sırasında Durak'ın avukatı Necil Topuz da hazır bulundu. Bir süre apartmanda kalan Topuz, soruşturmayla ilgili bilgi vermeden ayrıldı. Beş saatlik arama sonrası Aytaç Durak hakkında gözaltı kararı olmadığı anlaşıldı. Aytaç Durak, bekleyen basın mensuplarının aramaların içeriğine ilişkin sorularına cevap vermezken geçmişte de yaptığı açıklamalarını yineledi. Mal varlığına ilişkin bilgi veren Durak, 15 aydır görevinden alındığını, bu dönemde 28'i mülkiye başmüfettişi olmak üzere 65 müfettişinin belediyede araştırma yaptığını hatırlattı.

BENLE UĞRAŞANLAR SİYASİ MEVTA OLDU

Durak, "Allah'a şükür yüz kızartıcı bir iddia dahi yok. Sadece dedikodu. Dürüst olmasam, Adanalı beni seçer miydi? Türkiye'de belediyeciliğin en önde geleni benim. Türkiye Belediyeler Birliği'nin başkanlığını en uzun süre yapan benim. Bugüne kadar benimle uğraşanlar siyaseten mevta oldu." dedi. Bugüne kadar hakkında belediye hizmetleriyle ilgili 5 dava açılabildiğini söyleyen Aytaç Durak, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi bir memur ataması davası. Çok enteresan. Bir tanesi, Çatalan İçme Suyu Şişeleme fabrikasını yaptırmışız belediye olarak. Bunların hepsinin hesabını veririz. Bu 5 davanın dışında hiçbiri görevden alınmamı gerektiren dava değil. Seçim yasaklarına uymama hakkında dava var. Neymiş, seçimlerde şişe suyu dağıtmışım seçmenlere. Allah aşkına, bir yerde bizim adamlar dağıtmışlar, o da ıskarta şişeler. Hem de AK Parti'nin mitinginde dağıtıldı, benim mitinglerimde değil. Hakkımda bugüne kadar suç yok, sabıka yok, bundan sonra da Adanalıları mahcup etmeyeceğim." Basın açıklaması sonrası Durak, özel aracıyla evinden ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta da Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi'ndeki temizlik ve kimi alımlarla ilgili ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 10'u tutuklanmıştı.

'Sadece Durak'ın değil, birçok evde arama yapıldı'

Operasyonla ilgili İçişleri Bakanı Osman Güneş de bir açıklama yaptı. Operasyon kapsamında 17 kişinin gözaltına alındığını anlatan Güneş, Aytaç Durak ile birlikte birçok kişinin evinde ve işyerinde arama yapıldığını dile getirdi. Yargı kararı gereği gerçekleşen operasyonun tamamen kendilerinin dışında olduğunu vurguladı. Birtakım yolsuzluk iddiaları ile birtakım haksız kazanç elde etme iddialarının bulunduğunu anlatan Güneş, "Bu konuyla alakalı, cumhuriyet savcısının elinde ne tür belgeler, bilgiler var bunu bilemiyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber