Eskişehir'de bir gün arayla iki astsubay intihar etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2011 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de bir gün arayla iki astsubay intihar etti. Jandarma Başçavuş Ersan Teke'nin önceki gün izin için geldiği babasının evinde kendini iple asmasının ardından emekli Hava Astsubay Başçavuş Sinan Alkış, kendini iple asarak yaşamına son verdi. Bergama'da görev yapan Teke'nin OYAK'tan aldığı parayı Borsa'da kaybettiği, emekli Alkış'ın ise kefil olduğu kişilerin borçlarını ödemeyince girdiği bunalım sonucu intihar ettiği ileri sürüldü. Emekli olduktan sonra Eskişehir'e yerleşen Alkış'ın geride olayları anlattığı 4 mektup ile borç listesi bıraktığı öğrenildi. Bir gün arayla yaşanan intiharlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Tepebaşı ilçesi Yenibağlar Mahallesi Uludağ Sokak Mehmetçik Apartmanı'nda oturan evli ve 2 çocuk babası Sinan Alkış (47), apartmanın bodrum katında çamaşır ipiyle kendini kalorifer borusuna astı. Apartmanın kapıcısı Alkış'ın asılı cesedini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Alkış'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. 4 yıl önce hava astsubay başçavuşluktan emekliye ayrılarak Eskişehir'de ikamet etmeye başlayan Alkış'ın cesedi, otopsi için Eskişehir Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Alkış'ın bir süre önce bazı arkadaşlarına 30 bin TL kefil olduğu, ancak arkadaşlarının bu borcu ödemediği, bunun üzerine Alkış'ın bu borcu ödemek için çevresinden para aldığı iddia edildi. Alkış'ın yaşadıkları üzerine bunalıma girerek intihar ettiği ileri sürüldü. Alkış'ın intihar etmeden önce yakınlarına 4 mektup ile borç listesi bıraktığı öğrenildi.

Öte yandan, Eskişehir'de önceki günde Bergama'da çalışan Jandarma Astsubay Başçavuş Ersan Teke (39) izin için geldiği babasının Şarhöyük Mahallesi'ndeki evinin kömürlüğünde kendini iple asarak intihar etmişti. Evli ve bir çocuk babası Teke'nin OYAK'tan 100 bin TL para aldığı ve burayı borsada kaybettiği ileri sürüldü. Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber