Meclis'te pantolon yasağı kaldırılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Kanunlar ve Kararlar Dairesi İçtüzüğü protezi olan ve etek giymek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e dönük düzenleme yapıyor.

Hazırlanan içtüzük değişikliğine göre bayan milletvekilleri pantolon ve ceketle Meclis Genel Kurulu'na girebilecek. Mevcut İçtüzüğün 56.maddesine göre, milletvekilleri Meclis'e tayyör giyerek girmek zorundalar. Bu hüküm ?bayan milletvekilleri pantolon ceket giyebilirler? şeklinde düzenlenecek. Bu değişikliğe karşı çıkan olması halinde kadın milletvekillerinin pantolonlu olarak Genel Kurul'a gelmeleri ve Meclis Başkanı'nın buna sessiz kalması halinde ?eylemli içtüzük değişikliği? gerçekleşmiş olacak. Bu arada geçtiğimiz dönem hazırlanan İçtüzük Taslağı'nın 43.maddesinde kıyafet düzenlemesi yapılarak, pantolona izin verildi. Taslağın ilgili bölümünde şöyle denildi:

MADDE 43- ?...Başkanlık kürsüsünde Başkan, beyaz kelebek kravat ve siyah yelek üstüne siyah frak giyer. Görevli kâtip üyeler koyu renk elbise giyerler. Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM Teşkilatı memurları ve diğer kamu personeli ceket giymek ve kravat takmak zorundadırlar. Bayanlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler. Görevlilerin kıyafeti Başkanlık Divanınca tespit edilir.? NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber