2-B'de sona gelindi çözüm Meclis açılınca

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2011 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ?2-B ile ilgili problemlerde sona gelinmiştir. Herhalde ekim-kasım aylarında Meclis açıldığı zaman çözülecek. Böylece vatandaşla olan problemlerimizi de tamamen çözeceğiz? dedi.

Eroğlu, Öz Orman-İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, orman teşkilatının orman köylüleriyle hasım değil hısım olması yönünde talimatı bulunduğunu belirterek, orman köylülerinin gelir seviyesini artırmak için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Orman demenin hayat demek olduğuna işa-ret eden Eroğlu, bu nedenle her zaman ormanlara çok önem verdiklerini belirtti.

2.3 milyon hektar ağaçlandırılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kurulmasının ardından orman ve suya daha çok önem vereceklerini anlatan Eroğlu, yeni yapılandır-mayla Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdür-lüğü'nün daha güçlü hale geldiğine dikkati çekti. Eroğlu, şunları söyledi: ?2008'de ağaçlan-dırma seferberliği ilan ettik ve yılda 420 bin hektar alanda ağaçlandırma ve ıslah çalışması yapmaya karar kılmıştık ve o yıl 463 bin hektar, 2009'da da 501 bin hektarı ağaçlandırarak bir rekora imza attık. Ağaçlandırma seferberliği dolu dizgin devam ediyor, son 3 yılda 1.5 milyon hektarı aştık, 2012 yılı sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandırmış olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber