KPSS'de güvenlik önlemi en üst düzeyde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2011 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kopya ve şifre olayından sonra alınan güvenlik önlemleri ve aşırıya kaçan aramalar utandırdı.

Kadın adayların üstlerinin elle aranması LYS'de olduğu gibi KPSS'ye girenleri de isyan ettirdi. Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dün yapıldı. ÖSYM'ningerçekleştirdiği sınava 474 bin 184 aday katıldı.

ADAYLAR RAHATSIZ

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek alındı.Kopya ve şifre olaylarının ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri ve aşırıya kaçan üst arama yöntemleri LYS'de olduğu gibi KPSS'ye giren adayları da oldukça rahatsız etti. Sınav öncesi kapıda tek sıra oluşturan adaylar, güvenlik görevlilerinin elle yaptıkları aramayı ?taciz' olaraknitelendirdiler. Adaylar, ?El değmedik yerimiz kalmadı. Aramadeğil adeta tacizeuğradık. İncebirarama yapılacaksa X-Ray cihazı koysunlar, sınavagireceklerbukapıdangeçerek salona alınsın.Her sınav öncesi aynı muamele ile karşılaşıyoruz.Kendimizi suçlugibi hissediyoruz?dedi.

CEVAPLAR KORUMA ALTINDA

Adaylara sabah oturumunda Genel Yetenek, GenelKültür ve YabancıDil testlerinden sorular yöneltildi. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dahil) sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi. Testlerin süresi bittikten sonra soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplandı ve korumaaltına alınarak paketlendi.

Kıbrıs'ta KPSS çetesi iddiası

KKTC'de bir çetenin KPSS'nın matematik sorularını ele geçirdiği iddiası üzerine Lefkoşa Başsavcılığı harekete geçti. Çetenin, soruları Türkiye'deki bazı dershanelere 60 bin, öğrencilere ise 3 bin lira karşılığında satacağı iddia edildi. Lefkoşa Başsavcı Yardımcısı Mahmut Atakara, ?Türkiye'deki başsavcılıklar ya da emniyetten bize herhangi bir talep gelmesi durumunda gerekli çalışmaları yapacağız. Şu an için böyle bir tehlike söz konusu değil. Gerekli güvenlik önlemleri alındı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber