RTÜK üyesi Zahid Akman tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2011 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Erdoğan Kara tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorguları gerçekleştirilen zanlıların, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" iddiasıyla tutuklanmaları talep edildi.

Zanlılar, Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılacak.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki ''Deniz Feneri e.V.'' bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi yeniden Ankara Adliyesine getirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ile Finans Müdürü Erdoğan Kara, 6 Temmuz Çarşamba günü gözaltına alınarak, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'e ifade vermiş, ifadesi alınan şüpheliler yeniden Emniyete götürülmüştü.

Son olarak dün, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik'in ifadesinin alınmasıyla, şüphelilerin savcılık sorguları tamamlanmaştı.

Emniyette tutulan şüpheliler sabah erken saatlerde bir kez daha Ankara Adliyesine getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber