Ruhsatsız yurtlar mühürlendi, 1000 öğrenci eylem yaptı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2011 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AFYONKARAHİSAR'ın Erenler Köyü'nde öğrenci yurdu olarak kullanılan 12 bina, dün ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Yaz okulu programı için yurtta kalan 1000 öğrenci dışarı çıkarılınca eylem yapıp mühürleri söktü.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü karşısında bulunan Erenler Köyü'nde 2004 yılından beri hizmet veren 12 yurt binası, dün saat 18.00 sıralarında zabıta ekiplerince tahliye edildi. Binaların konut ruhsatı bulunduğunu belirten zabıta, yurt ruhsatı olmayan binaları daha sonra mühürledi. Kaldıkları yerlerin boşaltılmasına tepki gösteren yaklaşık 1000 öğrenciyle belediye ekipleri arasında gergin anlar yaşandı. Yaz okuluna devam ettiklerini ve bir hafta sonra sınavların başlayacağını belirten öğrenciler, yurtlara dönmek istedi. Buna izin vermeyen zabıta ekipleri, uzun süre öğrencilerle pazarlık yaptı.

ÇADIRDA KALIRIZ

Yapılan görüşmeler sonrasında öğrencilere, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Tınaztepe Öğrenci Yurdu'nda geçici olarak yer bulunduğu, barınma ücretinin Valilik tarafından karşılanacağı söylendi. Bu teklifi kabul etmeyen öğrenciler, "Gerekirse sokakta yatarız" diyerek karara tepki gösterdi. Bina önünde çadır kuran bazı öğrenciler, yurda alınmamaları halinde çadırda kalacaklarını söyledi. Bazı öğrenciler, "Bu çadır da ruhsatsız, bunu da mühürleyin" diye tepkilerini sürdürdü. Çadırlarda ve yurt bahçesinde yatan öğrenciler, gece yarısı mühürleri sökerek yeniden yurda girdi.

RUHSAT İÇİN SÜRE İSTEDİLER

Öğrencilerin kaldığı binalardan birininin sahibi Nuri Candan, "Bölge daha önce köydü. Belediye sınırları içerisine dahil edildi. Biz de ruhsat için başvurumuzu yaptık. Süre istiyoruz" dedi. Çöplerinin toplanmamasına da tepki gösteren Candan, "Çöp toplamak da belediyenin görevi. Bu görevlerini de yerine getirsinler" diye konuştu.

Yine bina sahiplerinden Memduh Duyar ise "2004 yılında buraya bina yaparak işletmeye başladım. O zamanlar burası köy olduğu için köy heyetinden izin almamız gerekiyordu. Ben de iznimi aldım. Ama şimdi burası belediyeye devredildi. Belediyenin de işlemlerimiz bitene kadar süre tanıması gerekiyor. Öğrencileri dışarıda bırakamazlar" diye konuştu.

Mühürlenen diğer bir binanın sahibi Celal Başpınar da "Binamızın yapı denetimi yapılmış. Depreme dayanıklılık ruhsatımız var. Öğrenciler bu nedenle bizi tercih ediyor. Belediyeden süre istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber