Sıcaklar Antalya'da asfaltı eritti/ Video

Haber Giriş : 13 Temmuz 2011 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya'da sıcaklar nedeniyle bazı yollardaki asfalt eridi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar da sahillerde serinlemeye çalıştı.

Sıcak nedeniyle, Akdeniz Bulvarı başta olmak üzere birçok ana caddedeki asfaltın yer yer eridiği görüldü. Karayolları ekipleri eriyen asfalt üzerine ''filler'' adı verilen öğütülmüş taş dökerek, olası kazalara yönelik önlem aldı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının 26 derece ölçüldüğünü belirterek, nem oranının yüzde 65-70 oranında olduğunu bildirdi.

Taksim'de termometreler 37 dereceyi gösterdi

Temmuz ayının yakıcı sıcağı Taksim'de vatandaşları ve turistleri bunalttı. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği sıcaktan bunalanlar, güneşten korumak ve serinlemek için birbirinden ilginç yöntemlere başvurdu.

Öğlen sıcağı, binlerce kişinin İstanbul'daki uğrak yerlerinden biri olan Taksim'deki vatandaşlara ve turistlere zor anlar yaşattı. Güneşin tepede olduğu öğlen saatlerinde termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği Taksim'de vatandaşlar güneşin yakıcı etkisinden kurtulmak için farklı yöntemler denedi. Bazı vatandaşlar güneşten korunmak için ağaçların altında beklemeyi denerken, turistler ise şemsiyeleriyle güneş ışınlarından korundu. Güneşin kavurucu etkisinden bunalan bazı vatandaşların imdadına esnaf ve belediye işçileri yetişti. Bazı vatandaşlar damacana su ile serinlerken, bazıları da pak ve bahçeleri sulayan belediye işçilerinden yardım istedi.

Sıcağın en üst düzeye çıktığı saatlerde vatandaşlar pet şişede su almak için büfelere akın etti. Çok sayıda kişi soğuk su ile serinlemeye çalışırken bazıları ise çözümü dordurma yemekte buldu.

Sıcaktan bunalan bir vatandaşın yöntemi ise görenleri hayrete düşürdü. Güneşin kavurucu etkisine maruz kalan vatandaş, su satıcılarının kovasındaki buz kalıbı ile serinlemeye çalıştı.

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber