Ateş düştüğü yeri yaktı!/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana, Erzincan, Samsun, Bursa, Zonguldak, Konya... Çocuklarının şehit olduğu haberini alan aileler büyük bir acı yaşıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün yaşanan çatışmada şehit olan 13 askerin babaevlerine ateş düştü. Acı haberi dün geceden itibaren askeri yetkililerden alan aileler derin bir acı yaşadı.

Acı haber duyulduğu andan itibaren şehit evlerine taziye ziyareti için vatandaşlar koşarken, acılı anne ve babaların ağıtları yürekleri dağladı. Şehitlerin evlerinin önüne sağlık araçları da gelerek derin bir acı yaşayan şehit yakınlarına müdahalede bulundu.

ERZİNCAN'DA YAS VAR

Şehit olan Erzincanlı Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun memleketinde yas var. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği terör saldırısı sonrası Erzincan'daki ailesiyle irtibata geçen askeri yetkililer, Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun (26) şehit düştüğünü, ağabeyi Nizamettin Aksu'ya bildirdi. Bunun üzerine Nizamettin Aksu, merkeze bağlı İnönü Mahallesi 23. Sokakta oturan annesi Şükriye Aksu'nun evine gelerek kardeşinin şehit haberini verdi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Aksu, fenalık geçirdi. Yakınları tarafından Erzincan Devlet Hastanesine kaldırılan Aksu, burada yapılan müdahalenin ardından evine getirildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun şehit haberi kentte büyük üzüntüye neden oldu.

Şehidin annesinin yaşadığı eve Türk bayrağının asılırken, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Güzel'in taziye ziyareti için şehidin evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi.

BİR HAFTA SONRA TATİLE ÇIKACAKTI

Şehit olan uzman çavuş Gökhan Yıldırım'ın (25), Adana'daki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesinde oturan Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar Yıldırım'a, oğlunun şehit olduğu haberinin sabah saatlerinde Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildiği öğrenildi.

Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrağı asılırken, Yüreğir Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Taziyeleri kabul eden gözü yaşlı baba Yıldırım, oğlunun 5 yıldır görev yaptığını, 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne'de göreve başlayacağını anlattı.

Oğlunun 25 Temmuz tarihinde izine geleceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: ''En son geçen hafta telefonla görüştük. (25 Temmuzda izine gelir, 15-20 gün memlekette kaldıktan sonra Edirne'ye giderim) demişti. Onu bekliyorduk. Ancak, dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz.''

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yıldız Yıldırım ise gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun arkasından ağıtlar yakan Yıldırım, ''Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni... (Annem 10 gün sonra yanındayım) demiştin böyle mi yanıma gelecektin'' diye konuştu.

Bekar olduğu bildirilen Yıldırım'ın 2'si kız 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

BABANIN ACI İSYANI: "NEDEN BÖYLE OLUYOR?"

Çatışmada şehit düşen Er Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü. Şehit Er Ufuk Başarı'nın (27) şehit haberi, Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesindeki ailesine askeri görevliler tarafından verildi. Türk bayrağı asılan eve akın eden belde halkı, aileye baş sağlığı dileyerek, acısını paylaşıyor. Şehidin babası İsa Başarı (62), oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

Baba Başarı, 8 aylık asker olan oğlunun Açıköğretim Fakültesinde okuduğunu ancak okulunu dondurup askere gittiğini belirterek, ''Oğlumla bir gün önce konuştuğumda, bana saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını söylemişti. Daha sonra oğlumun şehit haberini aldık. Tüm askerler benim evlatlarım. Neden böyle oluyor?'' diye konuştu.

Şehidin amcası Mevlüt Başarı ise ağabeyinin 2'si kız 3 çocuğu olduğunu, evin tek oğlununu da şehit verdiklerini söyledi.

AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında dün çıkan çatışma ve teröristlerin attığı el bombaları sonucu başlayan yangın nedeniyle şehit olan 13 askerden Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu'nun (20) acı haberi Bursa'nın İnegöl ilçesindeki babaevine ateş gibi düştü. Ailesinin tek erkek çocuğu olan şehit er 5 aylık askerdi.

ANNESİ EKMEK PARASI İÇİN PAMUK TOPLAMAYA İZMİR'E GİTMİŞ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Payamlı köyündeki ailesi yasa boğuldu.

Dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'daki anne ocağına ateş düştü. Gece acı haberi alan abla İsmim Kaya ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi tarlalarda pamuk toplamak için gittiği İzmir'de alan anne Halime Okkay'ın ise Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri şehidin evine akın ederken, gözyaşları sel oldu.

Babası Fevzi Kaya'nın 10 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehidin cenazesinin, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından bugün öğle saatlerinde helikopterle Şanlıurfa'ya getirilmesi bekleniyor.

DAHA 6 AYLIKKEN BABASINI KAYBETMİŞ

Şehit Jandarma Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın (24) Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler köyündeki evi yasa boğuldu. İlçedeki Karadeniz Bölge Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, sabaha karşı şehit Jandarma Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın Çakalovası Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi verdi.

İki yıllık üniversite mezunu, askere gitmeden önce bilgisayar teknik servisinde çalışan, babası İsmail Noyan'ın 1989'da inşaat işçiliği yaptığı zaman geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğinde 6 aylık olduğu bildirilen şehidin annesi Ayşe ile kardeşlerinden Türkan, sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve kız kardeşe sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin diğer kardeşi Abu Dabi'de çalıştığı bildirilen Orhan'ın da acı haberi alır almaz memleketine gelmek üzeri yola çıktığı öğrenildi.

Evin bahçesinde taziyeleri kabul eden anne Ayşe, ''Yavrum kayboldu. İki dalım bölündü. Nasıl canını verdin o memlekette biricik yavrum. Bir taneydin kayboldun'' sözlerini haykırarak tekrarlayıp ağlıyor.

"KADER NE DİYEYİM..."

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın Gaziantep'teki baba evinde yas var. Barış Çiçekdağı'nın 75. Yıl Mahallesi 8 Nolu Sokak'ta oturan ailesine acı haberi, sabah askeri yetkililer verdi. Acılı aileden herhangi bir kişinin rahatsızlanması ihtimaline karşılık evin önünde 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi. Sokağın girişine dev bir Türk Bayrağı asılırken, sokaktaki diğer evler de Türk Bayrakları ile donatıldı.

Acılı ailenin evinin önüne Şahinbey Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Çiçekdağı'nın yakınları ağıtlar yaktı, çadırda fenalaşanlar oldu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da şehidin evine gelerek babası Halil Çiçekdağı'na baş sağlığı dileklerini iletti. Şehidin babasına sabır dileyen ve teselli etmeye çalışan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün 13 askerin şehit olduğu haberini aldıklarını hatırlatarak, ''13 tane canımız, ciğerimiz, Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kalanlara baş sağlığı diliyorum'' dedi.

Yaşananların son olmasını istediklerini ifade eden baba Halil Çiçekdağı, ''Vatan sağ olsun, başka bir şey diyemiyoruz'' dedi.

Halil Çiçekdağı, şehit olan Barış Çiçekdağı'nın en büyük oğlu olduğunu, onun dışında bir kızı ve bir oğlu daha olduğunu söyledi.

Barış'ın askerlikte 4 ayını bitirdiğini, kendisiyle iki gün önce telefonla görüştüklerini belirten Halil Çiçekdağı, ''Operasyona çıkacaklarını söylemişti. Kader ne diyeyim... Ne diyeyim yiğidime, ne diyeyim yavruma, ne diyeyim'' diye gözyaşı döktü.

Bu arada, dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 13 asker arasında Gaziantep'ten 2 şehit bulunuyor. Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın yanı sıra Gaziantep'in Nizip ilçesinden Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz da şehit oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber