Memur-Sen'den Kamu-Sen'e: 13 gencin şehadetinden yeni üye çıkmaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2011 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Silvan'da geçtiğimiz hafta yaşadığımız saldırı sonrasında yaşananlar tartışılmaya devam ediyor.

Devletin resmi makamlarının yaptığı açıklamaların yanı sıra, bölgede bulunan ve aralarında Mazlumder ve İHD gibi bazı sivil toplum örgütlerinin de olduğu kuruluşlar, olayların yaşandığı köy ve civarında incelemede bulunarak 5 maddelik bir basın açıklaması yayımlamıştı. Bu açıklamada, çatışmanın yaşandığı bölgede helikopterlerden atılan bombaların yangına neden olabileceğine dikkat çekilerek, askeri zaafiyete dikkat çekilmişti.

Bu saldırı sonrasında Kamu-Sen bir açıklama yayımlayarak, bölgedeki sivil toplum örgütlerinin yayımladığı bildiriyi PKK'ya destek veren bir bildiri olarak tanımlamış ve bu bildiri de, Memur-Sen Diyarbakır Şubesinin imzasının bulunmasını ise "Memur-Sen PKK'yı aklamaya mı çalışıyor" başlığıyla eleştirmişti. Olayın suçlusu olarak, PKK'yı değil de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gösterilmek istendiğini dikkat çeken Kamu Sen ayrıca, "bu açıklamayı imzalayan örgütler içerisinde Memur Sen Diyarbakır Teşkilatı da bulunmaktadır. İHD, Mazlum Der, KESK gibi örgütlerin bu açıklamaya imza koyması anlaşılabilir, ancak Memur Sen'in de PKK'yı aklamaya çalışan, Türk Silahlı Kuvvetlerine saldıran bu bildiriyi imzalaması, Memur Sen'in de bu karanlık odaklarla açık bir işbirliği içerisinde olduğunu göstermez mi?" demişti. Açıklamada, yapılan bu haber sonrasında, Memur Sen Genel Merkezinin, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bu planlı karalama kampanyasının neresinde olduğunun, PKK'yı aklama amaçlı bu gayretin doğru olup olmadığının da açıklanması istenmiştir.

Memur Sen ise bu açıklamaya karşı cevabını bugün yaptı. Yapılan açıklamada söz konusu bildiriye, Memur-Sen Konfederasyonunu temsilen, herhangi bir temsilcisinin imza atmadığı belirtildi. Memur Sen konfederasyonunun olayın olduğu gün eli kanlı terör örgünütü kınadığına dikkat çekilerek, "Bugüne kadar sendikacılık adına hiçbir şey ortaya koymayanların, vesayet rejimini savunanların; İl ve İlçe temsilcileri ağır saldırılara maruz kalan, kaçırılan araçları ve evleri kundaklanan, hepsinden önemlisi il, ilçe temsilcileri ile üyeleri terör örgütü tarafından şehit edilen ve bu surette terörün faturasını en ağır şekilde ödeyen Konfederasyonumuza ve cefakâr teşkilatımıza yönelik karalama çabaları, en hafif tabiriyle basiretsizliktir" denildi. Memur Sen ayrıca açıklamasında, 13 gencin şahadetiyle sonuçlanan terör eyleminden yeni üyeler çıkarmaya çalışanların sendikacılık anlayışını da kamu görevlilerinin takdirine havale ettiğini belirtildi..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber