Jandarma Genel Komutanlığı, memur alımlarında şeffaflık sağlayabilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce sitenizde yer alan Jandarma Komutanlığına 60 adet sivil memur alınacağına dair ilanda iki tane de kimyager alınacağı ilan edilmişti. Benim de şartlarım tuttuğu için gerekli evrakları düzenleyip 19.04.2005 de bulunduğum ile altı saat mesafede olan Ankara'ya ilgili kadro için başvuru yapmaya gittim. Çünkü ilanda başvuruların şahsen yapılması gerektiği yazıyordu.

Oysa oraya gittiğimde hayal kırıklığına uğradım. Ben işyerimden yalan yanlış izin alıp altı saat yola katlanıp iki kişilik kadroya başvurmak için Ankara'ya gitmişim fakat bir başçavuş akrabasının kızının adına benim gibi yüzlerce adayın gözleri önünde başvuruda bulunabiliyor. Hani şahsen başvuru yapılacaktı? Şimdi ben ve ben gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce aday enayi konumuna mı düşmüş oluyor?

Hadi bu aşamayı geçtik, enayiliği kabul ettik diyelim. İlanda belirtilene göre söz konusu kadronun dört katı kadar aday mülakata çağrılıp sözlü ve yazılı sonucuna göre eleme yapılacak.

Şimdi soruyorum:

Acaba Jandarma Komutanlığı yeterince şeffaf davranıp mülakata çağırdığı adayların puanlarını açıklayacak mı?

Mülakatı kazanan adayların yazılı ve sözlü sınav sonuçları açıklanacak mı?

Ayrıca mülakatta tabi tutulacağımız sınavın içeriğini açıklaması gerekmez mi?

Ya da şöyle soralım: Yine paşalardan birinin yeğeni, çocuğu zaten bu kadrolar için seçildide bizler figüranlık mı yapıyoruz?

Ha birde muhtarem başçavuşumuzun adına başvurduğu bayanın ismini ve puanını aldım.Sonucu merakla bekliyorum.Benim gibi olan arkadaşlara sesleniyorum. Eğer hakkımızı aramazsak ve bunun gibi durumlara duyarsız kalırsak daha çok bekleriz emeklerimizin karşılığını alabilmek için.

Haberi yazan: Kimyager

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber