Ankara Valisi'nden Ramazan genelgesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2011 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleri ile iftar davetlerinde bulunmamalarını istedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla vali yardımcılarına, büyükşehir belediye başkanlığına, ilçe kaymakamlıklarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, mesleki teşeküllere, dernek, vakıf ve kooperatiflere Ramazan konulu bir genelge gönderildi.

Vali Yüksel, genelgede, ?Bu kutsal ayın anlamını, birlik ve beraberlik anlayışıyla artıran ve önemli hasletler olan sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geliştirilmesinde vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlıkları başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluş üst yöneticileri ve tüm çalışma arkadaşlarımın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır.? denildi.

Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, huzur evi, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerlerin ziyaret edilmesini, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesinin esas alınmasını isteyen Vali Yüksel, genelgede şu ifadelere yer verdi:

?Kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmaları ile varlıklı kişiler ve diğer meslek kuruluşlarının kendi aralarında, birbirlerine yönelik olarak verdikleri iftar davetlerinden uzaklaşılması halinde; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaranın iftar sofralarında buluşturulmalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi bakımından daha faydalı olabileceği değerlendirilmektedir.?

Uygun mahallerde, aş evleri veya benzeri yerlerin kurulması imkanlarının da araştırılacağını belirten Vali Yüksel, ?Ramazan ayının anlam ve önemi içerisinde gereken hassasiyetlerin her kademede gösterilmesini önemle rica ederim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber