Teyboğan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Temmuz 2011 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yasadışı gösteride başına gaz bombası isabet ettiği ileri sürülen ve kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden 13 yaşındaki Doğan Teyboğa'nın ölümü ile ilgili olarak Şırnak Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Silopi ilçesinde 24 Temmuz'da illegal gruplar tarafından yasadışı gösteri düzenlenerek, vatandaşlara, sivil araçlara ve kamu binalarına yönelik taşlı, molotoflu ve havai fişekli saldırılarda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, grupların çevreye ve vatandaşlara zarar verdiği kaydedilerek, güvenlik kuvvetlerince yasadışı eylem yapanlara yönelik defalarca uyarılarda bulunulduğu, buna karşılık dağılmayan gruplara karşı ölçülü olarak müdahale edildiği ifade edildi.

Grupların dağılmasından sonra bir şahsın başından yaralandığının tespit edildiği ve hemen hastaneye kaldırıldığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi: "Daha sonra isminin Doğan Tayboğa olduğu anlaşılan çocuk hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 26 Temmuz Salı günü hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili olarak Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı ve valiliğimizce çok yönlü olarak inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber