Vetolu 'torba yasa' Genel Kurulda kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü işletiminde bulunan hava alanlarının özelleştirilmesini düzenleyen' madde ile ilgili vetosuyla karşılaşan ve kamuoyunda 'torba yasa' olarak bilinen ancak TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda veto gerekçesi çerçevesince yeniden düzenlenerek Genel Kurul'a indirilen yasa, kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda yaklaşık 50 kanunda değişiklik öngören ve kamuoyuna 'torba yasa' olarak yansıyan yasa ele aldı. Yasa, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmişti. Genel Kurul'da, veto edilen 33. madde ele alındı. Komisyonlarda verilen önergelerle maddede veto gerekçesini ortadan kaldıracak değiştirilmişti.

Dolayısıyla yeni düzenleme ile hava alanları ve bunların terminallerinin 49 yıllığına kiralama ya da işletme hakkının devrine imkan sağlanırken, ihalenin Özelleştirme Kanunu hükümlerince yapılması imkanı getirildi. İhalelerde değer tespiti 6 kişilik komisyonca gerçekleştirilecek.

Yeni düzenlemeye göre ihaleler ise 6 kişilik bir komisyonca Özelleştirme Kanunu'nda yer alan yöntemlerle yapılacak ve ihale komisyonunca alınan karar, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Yönetim Kurulu'nun kararı ile kesinlik kazanacak. Bu birimlerde çalışan personel, pozisyonlarına uygun olarak, DHMİ'nin diğer birimlerinde görevlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber