Çiçek: Yeni anayasa tartışma konusu olmamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasanın, yapıldıktan sonra tekrar tartışma konusu olmaması, uzun süre herkesin mutabakatıyla kabul edilmiş bir anayasa olarak varlığını sürdürebilmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, mevcut anayasanın öncelikler, kurumlar arası dengeler, yazılım tarzı dahil olmak üzere birçok yönüyle günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyledi.

Türkiye'nin, son kullanma tarihi geçmiş bir anayasa ile yoluna devam etmek zorunda kaldığını ancak bunun daha fazla sürdürülemeyeceğini kaydeden Çiçek, ''Türkiye'nin, belli bir sorunu çözmek için yeni bir anayasaya ihtiyacı yok. Türkiye'nin yüksek standartta bir demokrasi ihtiyacı var. Bu, her kesim, her bölge, her düşüncede olan insan için bir ihtiyaç haline geldi'' dedi.

Siyasi partilerin de seçimlere giderken halka yeni anayasa vurgusu yaptığını ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

''Böyle genel mutabakatın söz konusu olduğu bir noktada, bu dönem parlamentosunun, milletin taleplerini karşılayacak bir çalışma başlatacağını umuyorum. Bildiğim kadarıyla partiler kendi içlerinde böyle çalışmalar yapılıyor. Sadece partiler açısından değil bu sürece katkı verecek herkes için ön hazırlığa ihtiyaç var. Çünkü yeni anayasa, yapıldıktan sonra tekrar tartışma konusu olmamalı. Uzunca süre herkesin mutabakatıyla kabul edilmiş bir anayasa olarak varlığını sürdürebilmelidir. Bunun için toplumun her kesiminin siyasi partilerimize aktif olarak katkı vermesi gerekmektedir.''

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da yeni anayasa için ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti. Gündoğdu, bu kapsamda yeni anayasayla ilgili 50 bin kişi ile yüz yüze anket gerçekleştirdiklerini, 100 kanaat önderi ile mülakat yaptıklarını, sonuçları 12 Eylül'de kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. Ahmet Gündoğdu, Ekim ayı sonunda da Uluslararası Yeni Anayasa Kongresi ile milletin yeni anayasadan ne beklediğine ilişkin ayrıntılı sunum yapacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber