Bakan Şahin: Yoksulluğun istihdam bağlantısını güçlendireceğiz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yoksulluğun yeniden tanımlanması, puanlanması ve bununla beraber istihdam bağlantısını güçlendirecek yeni eylem planları oluşturduklarını söyledi.

Bakan Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Şahin, bir taraftan ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmeye, bir taraftan da adil paylaşımı başarmaya çalıştıklarını ifade etti. Zengin ile fakir arasındaki makası kapatmaya çalıştıklarını kaydeden Şahin, ?2002 Türkiye'sinde zenginin yüzde 10 dilimi ile fakirin yüzde 10 dilimi arasındaki fark yüzde 18'di. bugün bu rakamı yüzde 13'e düşürdük. Yeterli bulmuyoruz.? dedi.

Sosyal adaleti, sosyal politikalar ile güçlendirmek zorunda olduklarının altını çizen Şahin, ?Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak insan odaklı büyümeyi ve halkça paylaşımı, sosyal restorasyonu kendi bakanlığımın görev alanı olarak görüyorum. Bir ay bakanlığım sürecinde sosyal yardımlaşmanın da bize bağlanmasından dolayı önce yoksulluğun yeniden tanımlanması, yoksulluğun puanlanması, yoksullukla beraber yoksulluğun un istihdam bağlantısını güçlendirecek yeni eylem planları oluşturuyoruz. Buradaki amacımız ve muradımız herkesin insan gibi onurluca yaşaması, birinci sınıf vatandaş olması. Toplumsal huzur ve barış da zaten buradan geçiyor.? şeklinde konuştu.

1 EKİM'DEN SONRA ÜLKEMİZ KALMIŞ OLDUĞU YERDEN BÜYÜMESİNE DEVAM EDECEK

Programda konuşan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da seçim sonrası çıkan tablodan memnun olduklarını dile getirerek, Yüzde 80'in üzerinde bir katılımla, yüzde 90'ın üzerinde bir temsilin mecliste oluştuğunu gördük. Hepimiz bundan hakikaten son derece memnun olduk. Ama sonra gelişen olaylar, ?ben giderim, gitmem', ?yemin ederim, etmem', ?istemem', gibi böyle enteresan, hiçbir şekilde halkın oyuyla seçilmiş olan milletvekiline yakışmayacak hareketleri gördük. Açıkçası hepimiz üzüldük. Ama sayın meclis başkanımızın da ferasetiyle ve çalışmalarıyla birlikte bu kısa süre sonunda halledildi. İnşallah 1 Ekim'de meclis de açıldığında diğer yemin etmemiş milletvekillerinin de girmesiyle birlikte tahmin ediyorum ülkemizin kalmış olduğu yerden büyümesine devam edeceğini ve bu çalışmaların da meclis çatısı altında oluşan yeni tabloyla yapacağını ümit ediyoruz. Hakikaten bu konuda da Allah'tan bunların bu şekilde olmasını niyaz ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Terör meselesine de değinen Vardan, şöyle konuştu: ? Huzur isteniyorsa, istikrar isteniyorsa, iş isteniyorsa, o bölgede terör olur mu? Terörle öyle iş gelir mi? Bu mümkün mü? Bize ?yatırım' diyorlar. İşte biz hepimiz işadamıyız. Niye Gaziantep gelişiyor? Niye 4'ncü sanayi bölgesi dolmuş gelişmiş, 5'ncisinin, 6'ncısının çalışmaları başlamış. Bunu düşündüğümüzde burada huzurun, istikrarın ve birlikteliğin olduğunu görüyoruz. Bakın bize diyorlar ki bu bölgelere niye gelmiyorsunuz, niye yatırım yapmıyorsunuz, niye teşvik etmiyorsunuz? Nasıl gitsin arkadaşlarımız. Milyonları verseniz, bedava iş imkânı sağlasanız terörün olduğu yerde hiçbir çiçek yetişmez. Mümkün değil. İşte o zaman biz de o bölgenin halkına, ?eğer siz burada orada gelir seviyesinin artmasını, iş imkânı oluşmasını istiyorsanız siz de orada terörün bitmesine yardımcı olmalısınız.' diyoruz İnşallah önümüzdeki günlerde bunları da göreceğiz diye düşünüyorum.?

Konuşmaların ardından, Vardan, Bakan Şahin'e üzerinde portresinin dokunduğu tablo halı hediye etti. Hediyeleşme ve plaket töreninin ardından, toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber