İnternet andıcında, e-postada sivil memur mektupta rektör kullanıldı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Ağustos 2011 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet siteleriyle kara propaganda yapan, sivil memurlarla gazetecileri yönlendirecek e-mail trafiği oluşturan cunta, kamuoyu oluşturmak için rektörler üzerinden ?100 Bin Mektup? projesi hazırlamış.

Genelkurmay tarafından kurulan internet siteleri aracılığıyla Kara Propaganda yapılıp, cunta yapılanmasının Proje Subayları tarafından ?vatandaş gibi' gazetecilere e-mailler gönderilerek kamuoyu AK Parti iktidarı aleyhine yönlendirilirken kamuoyu oluşturma çalışmaları bunlarla sınırlı kalmamış. Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz gibi darbe planlarının içine üniversite rektörleri üzerinden de kamuoyuna hükümeti yıkmaya yönelik olarak ?irtica geliyor propagandası' yapan 100 bin mektup gönderme ve radyoları kullanmayı da planlanmış.

42 site yetmez gazeteleri de kullan

İnternet Andıcı iddianamesinin ek klasörlerinde Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde darbeye zemin oluşturmak için kurulduğu belirtilen ?Cumhuriyet Çalışma Grubu Devre Faaliyetleri raporları? da yer aldı. Raporlarda ?Kamuoyu oluşturma gücüne sahip, üniversiteler, basın mensupları, ile temasın muhafaza edilmesi: TSK ile benzer yaklaşımları paylaşanlarla iletişim sürekli hale getirilecektir? denilerek öncelikle üniversite radyolarının nasıl yönlendirileceği ve TSK çizgisinde yayın yapmaları sağlanacağı anlatılıyor.

Güvenilir 6 rektöre özel mektup

GİZLİ ibareli Cumhuriyet Çalışma Grubu faaliyet raporununun, ?100 bin mektup çalışması? başlığı altında ?... Cumhuriyet kazanımlarına zarar verecek diğer girişimlere karşı üniversiteleri birlikte hareket etmeye davet kapsamında (2) farklı mahiyette mektup hazırlanması çalışmalarımız devam etmektedir. Güvenilir 6 rektöre sayın komutanımızın imzası ile diğer rektörlere de Cumhuriyet Platformu imzasıyla gönderilmesi uygun değerlendirilmektedir? deniliyor.

Üniversite radyoları yönlendirilmiş

Raporlarda önce ulusal yayın yapan gazete ve dergilerin genel bilgileri hazırlanmış ve yakın veya irtibatlı oldukları kişi ve düşünceler belirtilmiş. En geniş çalışma ise üniversite ve üniversitelerin bünyesinde yayın yapan radyolara ayrılmış. Bütün bunların ardından yayınların yönlendirilmesi için ?Yayın stratejisi, program konseptleri, Cumhuriyetçi Çalışma Grubunca belirlenecek, Yapılan Çalışmalar Jandarma Bölge Komutanlarının şahsi aracılığı ile üniversite yönetimine ulaştırılacaktır? deniliyor. CÇG'nin raporunda ise ?Üniversite radyolarında sorumlu özel elemanlarının nezaretinde öğrenciler çalışmaktadır? deniliyor. KEMAL?GÜMÜŞ İSTANBUL

PARAYI İKİ KOMUTAN ÖDEMİŞ

Jandarma da sahte isimle siteler kurmuş

İnternet Andıcı iddianamesinin ek delil klasörlerinden 2000-2004 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı'nın sahte isimler üzerine internet alan adı ve hizmeti alıp yayın yaptığını ortaya çıkardı. İnternet siteleri için özel bir şirkete dönemin Jandarma Genel Komutanları Aytaç Yalman ve Şener Eruygur'un hesaplarından ödeme yapıldığı ve karşılığında da sahte isimlere fatura kestirildiği belirtildi.

Eruygur 14 kez ödeme yapmış

Ergenekon soruşturmasını başlatan İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün, soruşturma kapsamında yaptığı incelemede jandarmanın da internet faaliyeti içerisinde olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan incelemelerde, emekli Org. Şener Eruygur adına açılan hesaplardan marketweb servis sağlayıcı Fidan İletişim A.Ş.'ye 14 kalemde toplam 17.575.000 TL ödeme yapıldığı görüldü. Şener Eruygur'dan önceki Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman adına açılan hesaptan da Fidan İletişim A.Ş.'ye 5 Temmuz 2002'de 1.341.500 TL ödeme yapıldığı belirlendi. Jandarma'nın Fidan İletişim'e yaptığı yüklü miktarda paralar karşılığında bir isim adına fatura alındığı da ortaya çıktı. Jandarma kasasından ödenen para karşılığı fatura kestirilen Tayfun Kavaslar isminin ve o isimde birinin gerçekte hiç olmadığı da belirlendi.

Gizli kalsın dediler, biz gizledik

Fidan İletişim A.Ş.'nin yöneticilerinden M.G.Ö. ifadesinde, internet hatlarını kiraya vermeleri için Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen görevlilerin talepte bulunduğunu belirtti. Şirket çalışanı M.D. de bu işleri takip ettiğini kaydederek, ?gizli kalsın? denildiğinden faturaların Tayfun Kavaslar adlı tanımadığı bir kişi adına kestiklerini ve internet hattını kimin kiraladığını bilmediğini dile getirdi. Ancak M.D., Jandarma görevlilerinden kiralanan bu hattın terörle mücadele amacıyla kullanıldığını duyduğunu da ifadesine ek yaptı. Bir diğer çalışan olan M.C., internet arızasından dolayı İstanbul yolu Batıkent kavşağında Jandarma Genel Komutanlığı'na servis gönderdiklerini belirtti. HELİN?ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber