Bakan yardımcılığı için adı geçen isimler

Haber Giriş : 13 Ağustos 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

61. AK Parti Hükümeti'nin yeni modeli olan Bakan Yardımcılığı görevlerine kimlerin getirileceği tam bir merak konusu. 21 bakanlıktan sadece Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yardımcısı belli olurken, geri kalan bakanlıklar için çok sayıda isim dolaşıyor.

Haber 7'nin Ankara kulislerinden derlediği bilgilere göre bakan yardımcısı olması kesin gibi görünen isimler şöyle:

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Bakanlık Müsteşarı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına seçim dönemlerininde Ulaştırma Bakanı olan Müsteşar Habib Soluk, İç İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına da seçim dönemlerinin Bakanı ve halen İçişleri Müsteşarı olarak görev yapan Osman Güneş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Kırşehir eski Milletvekili Harita Teknikeri Mikail Arslan, Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına da eski MÜSİAD Başkanı ve Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun adı geçiyor

Öte yandan bir kaç bakanlıkta daha müsteşarların bakan yardımcılığına getirileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN TANITACAK

Bakan yardımcılıklarıyla ilgili Başbakanlık'ta şuan kararnamelerin hazırlandığını, resmi gazetede yayınlanmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın atanan bakan yardımcılarının tanıtacağı bir toplantıyla isimleri kamuoyuna açıklayacağı söyleniyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber