Polisi şehid etti, askeri vurdu; müebbet hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Konya'da radar uygulaması yapan polisi şehid ettikten sonra jandarmayla girdiği çatışmada bir astsubayı yaralayan zanlı hakkında savcı, canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen polis cinayeti davasının bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Hakan D, şehid polis Ömer Durmaz'ın eşi Seda Durmaz, çok sayıda polis ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti; Hakan D. ile ilgili karar aşamasına geldiklerini belirterek, savcıdan geçen celse verdiği mütalaasının aynı olup olmadığını sordu.

SAVCIDAN "CANAVAR" CEZASI

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında değişiklik yaptığını belirterek, "TCK'nin 81/1 maddesinin (g) bendine göre polis memurunu kasten öldürmekten bir kez müebbet istemiştim. Bu durumu, olayın öncesinde sanığın silah temin ederek hiç bir neden yokken gidip polis memurunu kasten öldürmesi nedenini canavarca hisle adam öldürme olarak değerlendirdim ve TCK 82/1 maddesinin b bendi gereğince cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Savcı mütalaasında tam olarak 5 ayrı suçtan ceza verilmesini istedi. TCK'nin 82/1 maddesinin (b) bendine göre polis memurunu kasten öldürmekten bir kez ağırlaştırılm ış müebbet, kamu görevini yerine getirmeye çalışan başka bir kişiyi kasten yaralama suçundan 7 yıla kadar, TCK 265/1 ve 4 maddeleri gereğince kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engelleyerek silahla direnmesi ve TCK 142/2 maddesi gereğince de öldürdüğü polisin silahını çalması suçunu işlediği için 5'er yıldan 10 yıla, ruhsats ız silah bulundurduğu için de 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Müşteki avukatı savcının mütalaasına katıldıklarını, mahkeme heyetinin de karar verirken takdir indirimini uygulamamasını istedi. Sanık avukatı ise savcının değiştirdiği maddenin olayla bağdaşmadığını ve bu nedenle bu celse esasa ilişkin savunmalarını yapamayacaklarını söyleyerek süre istedi. Mahkeme heyeti de sanık avukatına esasa ilişkin savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

10 Ağustos 2010 tarihinde Konya Karaman Karayolu Avdul köyü yakınlarında radar uygulamasında görevli 2 çocuk babası polis memuru Ömer Durmaz (36), kendisine motosikletle yaklaşan üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan D. tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Olaydan hemen sonra polis, radar kamerasına yansıyan görüntü sayesinde katilin kimliğini tespit etmişti. Polis ve jandarma ekiplerinin bir gün sonra yaptığı çalışma sırasında, Kuzucu köyünde saklandığı belirlenen zanlı Hakan D, girdiği çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ı yaraladıktan sonra ayaklarından vurularak etkisiz hale getirilip yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber