Ergün: Türkiye'nin, kendi markası olan otomobil üretmesinin zamanını geldi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörünün elinde bulunan tecrübe, bilgi, birikimi, yerli modeli ve markayı üretmede kullanması gerektiğini söyledi.

Nihat Ergün, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) heyetini kabul etti. Kabul sırasında konuşan Bakan Ergün, Türkiye'nin sanayi alanında gelişmeler gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin tecrübesiyle bilgisiyle ve birikimiyle otomotiv sektöründe kendi model ve markasını üretmesinin zamanının geldiğini ifade etti. Bu yerli markanın, iç pazarda yüzde 20'ler de bir talebinin olacağını beklediğini söyledi. Ergün, Türkiye'nin her alanda gelişmeler gösterdiğini, 2023 için şimdiden somut hedefler ortaya koyduklarını kaydetti. Üretim alanında, ihracat alanında rakamların 7-8 yıllık dönem içerisinde artışlar gösterdiğini,12 Haziran seçimlerinden sonra yeni dönemle birlikte bu artışların daha da artacağını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Ergün, bir gazetecinin, "Yerli otomobiller için kamu nasıl teşvik edilecek?" sorusu üzerine, sözlü ve fiili olarak bunu teşvik edeceklerini söyledi. Teşvik konusunda sadece otomobil alanında değil sanayinin her alanında yerlilik üretimi en fazla olan ürünü kullanmayı teşvik edeceklerini ifade etti. OSD'nin yerli marka ve model konusunda rapor hazırladığını, raporun eylül ayı içerisinde kendisine sunulacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber