Çukurca'da şehit sayısı 11'e yükseldi/ Video

Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 11'e yükseldi. Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece şehit sayısı 11'e yükseldi. Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.


- Hakkari Valiliği, Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen 4 ayrı patlamada 7 askerin şehit olduğunu, 11 askerin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde, askeri konvoyun geçişi sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 4 ayrı patlayıcının infilak etmesi neticesinde, 7 askerin şehit olduğu, 11 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, bölgede başlatılan operasyonların devam ettiği kaydedildi.


8 ŞEHİT İDDİASI

Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler önceden yola koydukları bombayı patlattı. Patlama Hakkari- Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da askeri konvoyun geçişi sırasında meydana geldi. Mayınlı tuzak sonrası çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu.

VALİ: 2 AYRI PATLAMA OLDU

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari-Çukurca karayolunu 15. kilometresinde 2 ayrı patlama meydana geldiğini ve bölgede operasyonların sürdüğünü bildirdi.


Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi. Askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker hayatını kaybetti, çok sayıda asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 6'sının hayatını kaybetmei üzerine şehit sayısı 7'ye yükseldi


İLK ŞEHİT HABERİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Saldırıda bir asker şehit oldu. Yaralı askerlerin olduğu belirtiliyor.

Hakkari-Çukurca karayolunda patlama meydana geldiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik çemberine alınan bölgeye, sadece ambulanslar alındı.

Çok sayıda askerin sevk edildiği bölgede, hava destekli operasyon başlatıldı.

MAYINA DAYANIKLI ARAÇLARLA SINIRA SEVKİYAT

HAKKARİ'de son günlerde terör örgütü PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırılar ardınan askeri sevkiyatlar artık mayına dayanıklı 'Kirpi' olarak bilinen zırhlı araçlarla yapılırken, bunlara sinyal bozucu jammerlarda eşlik ediyor.

Son günlerde artan mayınlı saldırılar ardından yol güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. Özellikle sınır bölgelerine gönderilen ve mayına dayanıklı 'Kirpi' modeli zırhlı araçlar bu konuda en çok tercih edilen araçlar oluyor. Sınır bölgelerine asker ve mühimmat sevkıyatı bu araçlarla yapılıyor. Son olarak Hakkari Vali Yadımcısı Edip Çakıcı'ya Hakkari-Çukurca karayolunda mayınlı saldırı yapılması ardından bölgeye çok sayıda birlik sevkedildi. Bu birlikler de yine saldırının yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolundan sınıra 'Kirpi' modeli zırhlı araçlarla yapıldı. 30 araçlık konvoya sinyal bozucu jammer araçları eşlik ederken, konvoyun geçişi sırasıda hakim tepelerde korucular ve askerler de yol güvenliğini sağladı.

CHA - AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber