Anadolu'da yetişen kurban Trakya'ya geçemeyecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçen yılki kurban fiyatı sıkıntısının bu yıl da yaşanmaması için Kurban Bayramı'ndan 3 ay önce önlem aldı. Anadolu'da yetişen kurban bu yıl da Trakya'ya geçemeyecek.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde yaşanan ?fiyat krizinin' bu yıl da yaşanmaması için tedbir almaya başladı. Bakanlık, bu çerçevede kasaplık kurban ithalatını kolaylaştırırken, Anadolu'da yetişen kurbanlıkların Avrupa Yakası'nda satışına da yasak getirecek. İstanbul Avrupa Yakası'nda ve Trakya'ya da sadece ithal kurbanlıklar satılacak. Resmi Gazete'de yayınlanan kasaplık ve besicilik sığır cinsi hayvanların ithalatını düzenleyen tebliğ ile kurbanlık amacıyla ithal edilen tüm kasaplık hayvanların, Trakya Bölgesi'nde toplanacağı kaydedildi. Tebliğde, firmalara ithal kurbanlıkları Trakya Bölgesi'ne getirmek için 5 Kasım 2011 tarihine kadar da süre verildi. Bakanlık yetkilileri, ithal kurbanlıklara yönelik yönetmeliği erken yayınlayarak firmalara, kurbanlıkları erken ithal etme fırsatı verdiklerini bildirdiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, geçen yıl uygulanan ithal hayvanların Trakya Bölgesi'nde, Anadolu'da yetişen kurbanlıkların da Anadolu illerinde satılmasına yönelik sistem bu yıl da uygulanacak. Bu yöntemle, hem şap hastalığının yayılması önlenecek hem de fiyatların düşmesi sağlanacak. Bakanlık yetkilileri, Et ve Balık Kurumu'nun da bu yıl Kurban Bayramı öncesi gerekli ithalatı yapacağını söyledi. Erken alınan önlemler nedeniyle, kurbanlık konusunda sıkıntı yaşanmaması bekleniyor. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber