İstihdama 4 koldan destek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ağustos 2011 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAZAL ATEŞ

Ulusal İstihdam Stratejisi'nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Strateji 4 ayaklı olacak. Teşvik sistemi yenilenecek. İşgücü piyasası esnekleşecek. İstihdam yükleri azaltılacak

Ekonomik krizlerin getirdiği istihdam sorununa karşı hükümet, bir dizi stratejik kararı uygulamaya koyuyor. Ekonomi kurmaylarının bir süredir üzerinde çalıştığı Ulusal İstihdam Stratejisi dört ayrı unsuru içinde barındıracak.

5 MİLYARLIK KAYNAK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu, ekonomideki gelişmeler ve istihdam gündemiyle dün toplandı. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bürokratlar katıldı. Toplantıda ekonomi kurmayları, 2023 yılında işsizliği yüzde 5'lere çekme hedefine ulaşmak için atılacak adımları değerlendirdi. Bu kapsamda, İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken 49.4 milyar liralık kaynağın istihdamın artırılmasında kullanımı artacak. İşsizliğe yoğun maruz kalan grupların istihdamı özellikle desteklenecek.

YÜK HAFİFLETİLECEK

İşletmelerin üzerindeki istihdam yükü azaltılmaya devam edecek. Çocuk bakımevleri ve kreş için teşvik başlatılacak. Mesleki eğitim programları kapsamında gençlere 6 ay boyunca ücret verilecek.

Teşvik sistemi yenilenecek

İstihdam odaklı yeni bir teşvik sisteminin hazırlanacak. Kalkınma Bakanlığı, sektörel ve bölgesel gelişme planlarını da buna uyumlu olarak revize edilecek. Mesleki eğitime ayrılan 1.4 milyar liranın tamamı bu yıl kullanılacak.

Öncelik işsizlere verilecek

İşgücü piyasasındaki katılıklar giderilecek. Mesleki eğitim programları ile işe girişler kolaylaştırılacak. İŞKUR'un programları kapsamında her yıl 200 bin kişi olmak üzere toplam 1 milyon kişi eğitimden geçirilerek işe yerleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber