Yorgun memur teslim oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ağustos 2011 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet Andıcı davasının ek klasörlerindeki ?Gazetecilere sahte isimlerle AK Parti karşıtı mail atmaktan yoruldum? dilekçesinin yazarı sivil memur Sarıkahya tutuklanarak cezaevine kondu.

?Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri? davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan sivil memur Bülent Sarıkahya, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek savclığa teslim oldu. İnternet Andıcı iddianamesin ek klasörlerinde ortaya

çıkan belgelerde Sarıkahya olduğu iddia edilen sivil memurun isyanı yer alıyordu. Ek klasörlerde yer alan belgeye göre sivil memur bilgisayar programcısı Mehmet Sarıkahya'ya, gazetelere, internet kafelerden okur tepkisi gibi görünen AK Parti karşıtı mailler atma görevi verilmişti.

?Bu işten sıkıldım' diyen Sarıkahya ise ek klasörlere giren şikayet dilekçesinde

"2.5 yıldır mükemmeliyetçi bir yaklasımla ve tüm enerjimle çalısıyorum. Ama isim gazetelere mail göndermek degil. Beni bu kabustan kurtarın. Basıma bir sey gelmeden kendi işimi yapmak istiyorum? ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

?Sadece emirleri yerine getirdim'

Savcılıktan tutuklanma talebiyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen Sarıkahya hakkındaki iddiaları redderek, ?Sivil memurum. Sadece bana verilen görevleri yerine getirdim hakkımdaki yakalama kararının ortadan kaldırılmasını talep ediyorum ? dedi. Mahkeme heyeti, isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olduğunu, delilleri değiştirme ve gizleme hususunda da kuvvetli şüphenin bulunduğunu, atılı suçun tutuklamayı gerektirir suçlardan olduğu gerekçesi ile Mehmet Bülent Sarıkahya'nın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Sarıkhya Merkez Komutanlığına ait bir minibüsle cezaevine götürüldü. HELİN ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber