Eğitim-Bir-Sen'den Anayasa Mahkemesi Başkanına eleştiri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanının başörtüsü ile ilgili açıklamaları, demokrasi ve millet iradesine saygı bakımından talihsizliktir. Bumin, sanki bu konuda son söz sahibiymiş gibi konuşuyor. Demokrasilerde son sözü millet söyler, milletin temsilcileri söyler.

Bumin'e de Anayasayı öncelikle iyi okumasını tavsiye ediyoruz. Asıl olan özgürlüklerdir. Özgürlükler Anayasanın teminatı altına alınmıştır. Keyfi yasak olmasın diye, yasakların kanunla konacağı 38.maddede belirtilmiştir.

Anayasa Mahkemesinin görevleri de 153.maddede belirtilerek kanun koyucu gibi yani kendisini TBMM'nin yerine koyarak hareket edemeyeceği açıkça ifade edilmiştir.

Eğitim özgürlüğü de 42.madde de düzenlenmiştir. (?Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz??m.42) Bütün bunları bilen ve bilmesi gereken Anayasa Mahkemesi başkanının çıkıp ta "başörtüsü sorunu artık çözülemez" tarzında açıklama yapmasını, hukukçu kimliğiyle bağdaştıramıyoruz.

Başörtüsü yahut bir başka kıyafet, tümüyle kişisel özgürlüklerdendir ve temel hak ve özgürlükler hakimlerin yorumlarıyla yok edilemez. Millete rağmen, yasal veya anayasal olmayan, tümüyle keyfi bir yasağı savunmak Anayasa Mahkemesinin ve Başkanının görevi de değildir.

Ama şuna eminiz, ekonomiden eğitime, dış politikadan savunmaya kadar ülkesi ve milletiyle dünyada layık olduğu seviyeye varmak için çalışan Türkiye, birgün mutlaka yargı sistemini de ıslah edecek, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanmış, milletiyle ve onun ülküleriyle barışık, adil bir yapıya kavuşturacaktır.

Buminler geçicidir, milletimiz, onun inançları, değerleri, hak ve özgürlükleri ise kıyamete kadar bâkidir.

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber