Vekillerden Bumin'e büyük boykot...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türban gerilimi Ankara'yı sardı. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği resepsiyon TBMM'de olmasına rağmen 549 milletvekilinden sadece 6 kişi katıldı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in TBMM'de verdiği resepsiyon, milletvekilleri tarafından protesto edildi. Resepsiyona, Meclis Başkanı, bir bakan ve 3 Meclis Başkanvekili katıldı. Bumin, tartışmalara neden olan sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, "Benim için öncelikli mesele bu. Cuma günü bana gelen türbanlılar cevap istemişti. Yargı kararları doğrultusunda açıklama yaptım" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 43. kuruluş yıldönümü nedeniyle TBMM'de verilen resepsiyon, Mustafa Bumin'in tartışmalara neden olan sözleri yüzünden sönük geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi programında olmasına rağmen resepsiyona gelmedi. Ev sahibi konumunda olan TBMM Başkanı Bülent Arınç ise resepsiyonun ortalarında gelerek kısa bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. Hükümeti temsile gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçek, resepsiyona katılan tek bakan oldu. TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut ve Nevzat Pakdil de Arınç'la birlikte gelip, aynı anda salondan ayrıldılar. CHP'li milletvekilleri de resepsiyona ilgi göstermedi. Sadece TBMM Başkanvekili olan Ali Dinçer katıldı.

Türbanlılara yanıt verdim

Mustafa Bumin, Türkiye'nin öncelikli sorunları arasında başörtüsünün bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soruya, "Her meselenin kendine göre önemi var. Benim şahsi öncelikli meselem de bu. Ben değerlendirmenin yaptım. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz" dedi. Açıklama yapmasına gerekçe olarak Cuma günü türbanlı kişilerin kendisine yaptığı müracaatı gösteren Bumin, "23 Nisan'daki Yeni Şafak ve Milliyet'e bakın" ifadesini kullandı.

67 yaş savunması

Bumin, emeklilik yaşının uzatılmaması yüzünden böyle bir açıklama yaptığı yönündeki eleştirilere ilginç cevaplar verdi. Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmede "65 yaşı sakın uzatmayın" dediğini ve kendisinin buna karşı olduğunu ileri süren Bumin, emeklilik yaşının 67'ye uzatılması durumunda dahi 65 yaşında emekli olmayı planladığını savundu. Bumin, "Bu gibi görevleri zamanında bırakmayı bilmek gerekir" ifadesini kullandı.

549 kişiden 6 kişi geldi
Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonu TBMM'de yapıldığı için milletvekillerinin yoğun ilgisi bekleniyordu. Ancak Bumin'in gündüz yaptığı açıklamalar milletvekillerinin protestosuna neden oldu. 549 milletvekiline sahip TBMM'de, resepsiyona sadece 6 kişi katıldı. Meclis Başkanı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut, Nevzat Pakdil, Ali Dinçer ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber