Anaokuluna anonsla öğrenci arıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ağustos 2011 17:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde hayırsever işadamı Ali Babuşçuoğlu'nun 5 yaşında lösemiden vefat eden kızı Müjde adına yaptırdığı anakolunun bayan müdürü Eser Ersöz, anonsla öğrenci arıyor.

İlçede sarraflık yapan Ali Babuşçuoğlu, 2002'de doğan ve Müjde adını verdiği kızını 2007 yılında lösemiden kaybetti. Ali-Ümit Babuşçuoğlu çifti kızlarının adını verdikleri Müjde Babuşçuoğlu Anaokulu'nu yaptırdı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettikleri okul geçen yıl eğitime başladı. Okulun müdürü Eser Ersöz ise bu yıl hem öğrenci sayısını artırmak hem de ilköğretim öncesi eğitimin zorunlu hale geldiğini ailelere anlatmak için farklı bir yol denemeye başladı. Özel otomobiline yerleştirdiği ses cihazı ile okulun bulunduğu Cumhuriyet mahallesini sokak sokak gezen Eser Ersöz, yaptığı anonslarla 2006 doğumlular için bu yıl anakolunun mecbur olduğunu vatandaşlara anlatmaya çalıştı.

Ersöz, hem ilköğretim öncesi eğitimin zorunlu hale geldiğini anlattığını hem de okulun tanıtımını yaptığını belirtti. Okula öğrenci kazandırmak için çeşitli promosyonlar düzenlediklerini de kaydeden Ersöz, "Okulumuz çok modern bir eğitim yuvasıdır. Okulu tanıtmak için çalışıyoruz. Geçen yıl 30 öğrenciyi ilköğretim sıralarına gönderdik. Bu yıl şimdiden 50 öğrenciye ulaştık. Hedefimiz 125 öğrenciyi bulmak. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber