RTÜK'ten ?arpalık' isyanı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Eylül 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurumun ?arpalık? haline gelmesine hazırladığı bir raporla isyan etti. RTÜK'ün 2011-2015 Stratejik Planı'nda kurumun zayıf yönleri anlatılırken, ?RTÜK'te kurum kültürü olmadığı? vurgulandı.

ÖNDER YILMAZ Ankara

Stratejik Plan'da bu durum ?Daha çok diğer kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektörden atama yoluyla oluşturulan RTÜK çalışan profili özgün bir kurum kültürünün oluşumunu engellemiştir. Mesleki uzmanlıkta istenilen düzeyin yakalanamamasının nedeni, kurumun görev alanına yönelik personel yetiştirmek yerine RTÜK'ün kurulması ile çeşitli kamu kurumlarından yatay geçişle farklı formasyon ve deneyimlere sahip personel alınmasıdır? sözleriyle ifade edildi.

63 RTÜK çalışanıyla yapılan kurum için ankette, RTÜK genel olarak, ?yüzde 70 başarısız? bulundu. Üst Kurul, bu yoldaki tespitlerini kamuoyundan gizlemek için Stratejik Planı'nın tamamını yayınlamadı. Başkanlık makamı, 141 sayfalık planı, ayıklama yaptıktan sonra 40 sayfa olarak özet şeklinde kurum internet sitesinde yayınladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber