postacı@işsizkalabilir.com

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dünyada gönderilen mektupların yüzde 40'ından sorumlu olan Amerikan Posta İdaresi internete yeniliyor. İki yıldır zarar eden ve kaybı 8 milyar dolar olan kurum, iflasın eşiğinde.

Gelişen teknoloji ve sanal iletişim hızı, posta yoluyla haberleşmeyi her geçen gün biraz daha azaltıyor. Yarım milyon işçi çalıştıran ve dünya çapında gönderilen mektupların yüzde 40'ından sorumlu olan Amerikan Posta İdaresi, iflasın eşiğine geldiğini açıkladı.Amerikan Posta İdaresi devletten hiçbir mali destek almadan kendi kaynaklarını kendisi sağlıyor. BBC'nin haberine göre Posta İdaresi Başkanı Patrick Donahoe, kurumun finansman şeklini değiştirmesine izin verilmesini isteyerek, aksi takdirde bir yıl içinde borçlarını ödeyemez duruma gelebileceklerini söyledi.

3 bin postaneye kilit vurulacak

İnternet yoluyla iletişim nedeniyle son beş yılda mektupla haberleşme hacminin yaklaşık yüzde 25'ini yitiren Posta İdaresi'nin kaynaklar giderek daralıyor. İki yıldır art arda zarar eden Ameriken Posta İdaresi'nin kaybı 8 milyar doları geçti. Şirketin yönetici Patrick Donahoe, Kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede önümüzdeki dört yıl içerisinde 220 bin elemanı işten çıkartmasına verilmesini talep etti. 3 bin postanenin kapatılması düşünülürken, çalışanların sağlık sigortaları ve emeklilik düzenlemelerini değiştirmesine olanak tanınması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber